Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Welt Έλληνας οδηγός νταλίκας - Είχε χαλασμένα φρένα για να μειώσει το κόστος μεταφοράς

Θέμα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt έγινε ένας Έλληνας οδηγός νταλίκας, ο οποίος μετέφερε καρπούζια από την Κύπρο προς την Ολλανδία, έχοντας χαλασμένα φρένα ώστε να μειώσει το κόστος μεταφοράς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η νταλίκα που οδηγούσε ο 50χρονος ακινητοποιήθηκε από την γερμανική αστυνομία στον αυτοκινητόδρομο A8 Μονάχου - Στουτγάρδης την Παρασκευή. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η νταλίκα κατευθυνόταν από την Κύπρο προς την Ολλανδία με 20 τόνους καρπούζια. Οι αξιωματικοί της ομάδας ελέγχου βαριάς κυκλοφορίας διαπίστωσαν ότι υπερέβαινε τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα κατά 18 χλμ/ώρα.

Ο τεχνικός έλεγχος αποκάλυψε στη συνέχεια ότι τέσσερις δίσκοι φρένων στο έλκον όχημα και στο ρυμουλκούμενο όχημα είχαν σπάσει και τέσσερα από τα έξι φρένα στο ρυμουλκούμενο είχαν υποστεί ζημιά. Επιπλέον, ο συμπιεστής φρένων του ρυμουλκούμενου είχε διαρροή. Ο 50χρονος εργολάβος αυτοκινούμενων οχημάτων από την Ελλάδα δεν τήρησε τον ελάχιστο υποχρεωτικό χρόνο ανάπαυσης για τους οδηγούς φορτηγών.

Η αστυνομία του απαγόρευσε να συνεχίσει το ταξίδι του, ενώ τα καρπούζια αξίας 20.000 ευρώ παραλήφθηκαν από άλλη μεταφορική εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου