Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Της έδιναν 12 μήνες ζωής – Τέσσερα χρόνια μετά παίρνει το πτυχίο της

  Laura Nuttal, χρειάστηκε να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο στα 22 της χρόνια, για να καταφέρει

να ακολουθήσει τη θεραπεία της ενάντια στον καρκίνο του εγκεφάλου που ανέπτυξε. Αφού, όμως, ανταποκρίθηκε σωστά επέστρεψε στις σπουδές της και πήρε το πτυχίο της στις πολιτικές επιστήμες, τη φιλοσοφία και την οικονομία. Η ίδια περιέγραψε τη στιγμή ως «επική».

Η ιστορία της φοιτήτριας που νίκησε τα προγνωστικά των γιατρών κάνει, πλέον, τον γύρο του κόσμου και γίνεται φάρος ελπίδας για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στη ζωή τους.

«Οι γιατροί μου μού έλεγαν πως δεν θα επιστρέψω ποτέ στο πανεπιστήμιο. Δεν πίστευα πως θα αποφοιτήσω, κι ομως να ‘μαι», δήλωσε η νεαρή κοπέλα.



Η Laura ανακάλυψε τον καρκίνο έπειτα από μια απλή εξέταση στα μάτια. Διαγνώστηκε με πολύμορφο γλοιβλάστωμα μία από τις επιθετικότερες μορφές καρκίνου του εγκεφάλου. Στη συνέχεια οι γιατροί ανακάλυψαν 8 ακόμη όγκους και το 2018 τής ανακοίνωσαν πως το περισσότερο που θα μπορούσε να ζήσει ήταν μόλις 12 μήνες.

Ωστόσο, έπειτα από ένα σοβαρό χειρουργείο, στο οποίο αφαιρέθηκε ο μεγαλύτερος όγκος και ένα πρόγραμμα θεραπειών, το οποίο περιελάμβανε ανοσοθεραπεία στη Γερμανία, η φοιτήτρια από τη Βρετανία έδειχνε μόνο σημάδια βελτίωσης.
Η ζωή της μετά το χειρουργείο

Έκτοτε η νεαρή φοιτήτρια πραγματοποιεί ένα ένα όλα της τα όνειρα και τους στόχους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν η γνωριμία με τη Michelle Obama και η πλοήγηση ενός πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού.

H Laura ξεκίνησε στις σπουδές της σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου, μα επέστρεψε στο Μάντσεστερ για να βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι της.

«Θα επιστρέψω ό,τι κι αν λένε. Δεν θα αφήσω αυτόν τον όγκο να με κρατήσει πίσω», δήλωνε η νεαρή φοιτήτρια εξ αρχής.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κατάφερε να συνεχίσει τη θεραπεία της στην Κολωνία, όταν το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Greensill της προσέφερε την δυνατότητα να ταξιδεύει με ένα ιδιωτικό τζετ.
Η γιορτή για την οικογένεια και τα σχέδια για το μέλλον

Οι συγγενείς της Laura, οι οποίοι τη συνόδευσαν στην τελετή αποφοίτησης, δήλωσαν συγκινημένοι και υπερήφανοι. «Της είχαν πει ότι το προσδόκιμο ζωής της ήταν περίπου ένας χρόνος και ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ στο πανεπιστήμιο, οπότε το να τη βλέπουμε να αποφοιτά είναι απλά απίστευτο», είπε η μητέρα της στο bbc.com.

«Ξέρω πόσο σκληρά δούλεψε για να πάρει το πτυχίο της παράλληλα με τη χημειοθεραπεία, τη χειρουργική επέμβαση και τη θεραπεία, και αυτή η μέρα είναι μια πραγματική γιορτή για την επιμονή της», συμπλήρωσε.

Τώρα, η Laura σχεδιάσει να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις για ανθρώπους με παθήσεις στον εγκέφαλο και να ευαισθητοποιήσει το κοινό. Πρόσφατα, εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Our Brain Bank, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που εργάζεται για να μετατρέψει το γλοιοβλάστωμα από ανίατο σε θεραπεύσιμο νόσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου