Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

«Η Ρωσία δεν έχει στόχο να καταλάβει την Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ

«Οι ρωσικές δυνάμεις δεν αποτελούν απειλή για τους Ουκρανούς πολίτες και τις ουκρανικές υποδομές», δήλωσε από το βήμα του ΟΗΕ ο Βασίλι Νεμπέζνια, ο οποίος αναφέρθηκε σε «γενοκτόνια του Κιέβου τα τελευταία οκτώ χρόνια» «Η Ρωσία δεν έχει στόχο να καταλάβει την Ουκρανία». Τάδε έφη ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, κατά την ομιλία του στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.
Ο Βασίλι Νεμπέζνια τόνισε πως «η Μόσχα δεν σχεδιάζει να καταλάβει την Ουκρανία και οι ρωσικές δυνάμεις δεν αποτελούν απειλή για τους Ουκρανούς πολίτες ή τις ουκρανικές υποδομές».

«Ο στόχος αυτής της επιχείρησης είναι να προστατεύσει τους ανθρώπους που πέφτουν θύματα της γενοκτονίας που προέρχεται από το Κίεβο τα τελευταία οκτώ χρόνια. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να αποστρατικοποιηθεί και να αποναζιοποιηθεί η Ουκρανία», πρόσθεσε ο Ρώσος απεσταλμένος.




«Επίσης, θα αποδόσουμε δικαιοσύνη σε όσους ενεπλάκησαν σε αυτά τα εγκλήματα εναντίον πολιτών, ανάμεσά τους και Ρώσους πολίτες», πρόσθεσε.




Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στην Ουκρανία, με τις αναφορές από το Χάρκοβο να κάνουν λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου