Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία - Τσαβούσογλου:


«Γιατί δεν στηρίξαμε την αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης»
Μιλώντας στο CNN Turk o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εμφανίστηκε με… τα πόδια και στις δύο βάρκες, τονίζοντας πως αυτό που προέχει είναι ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές
Μιλώντας στο CNN Turk o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έδωσε απάντηση για την απόφαση της Άγκυρας να μην στηρίξει την αποβολή της Ρωσίας από Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Εν προκειμένω υπήρχαν δύο επιλογές. Η άμεση αναστολή συμμετοχής της Ρωσίας ή η είσοδος σε μια διαδικασία διαλόγου. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει είσοδος σε μια διαδικασία εντατικού διαλόγου με την Ρωσία και αν δεν υπήρχε αποτέλεσμα από αυτό τότε να γινόταν ο τερματισμός της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Εμείς το κάναμε αυτό γιατί πάντοτε είμαστε υπέρ του διαλόγου και δεν θέλαμε να διακοπεί» δήλωσε.



 







Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως οι ισχυρισμοί πως η χώρα του δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν αληθεύουν. «Είπαμε πως δεν δεχόμαστε τις επιθέσεις της Ρωσίας. Αλλά η θέση μας δεν είναι μονόπλευρη. Η θέση της Τουρκίας είναι πολύ ξεκάθαρη. Στόχος μας είναι να είμαστε υπέρ του διαλόγου» δήλωσε. Αναφερόμενος στη Σύμβαση του Μοντρέ για τα Στενά, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η Τουρκία μέχρι στιγμής εφαρμόζει κατά γράμμα τα όσα προβλέπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου