Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Παραλήρημα Τσαβούσογλου κατά Δένδια -

«Αν δεν επιτεθεί πέντε φορές τη μέρα στην Τουρκία, αισθάνεται ελλιπής»
«Συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον μας, όσο ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην Ουκρανία» δηλώνει προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο CNN Turk Νέες βολές κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, εξαπέλυσε ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας την Δευτέρα στο CNN Turk.
Oι πρόσφατες προειδοποιήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, να μην επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί η Τουρκία τη σύγκρουση στην Ουκρανία προκειμένου να δημιουργήσει τετελεσμένα σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο, έχει εκνευρίσει την Άγκυρα με τον Τσαβούσογλου να κάνει λόγο για «καθημερινές επιθέσεις» από τον Νίκο Δένδια.




«Όπως το έχω ξαναπεί, το να επιτίθεται καθημερινά στην Τουρκία ο Δένδιας, το θεωρεί σαν μια υπηρεσία προς την χώρα του. Παίζει παιχνίδια εσωτερικής πολιτικής. Όταν είναι η ώρα, και εμείς ασκούμε κριτική και δίνουμε τα μηνύματά μας, κάτι που το κάνουμε ξεκάθαρα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά ο Νίκος Δένδιας αν δεν επιτεθεί στην Τουρκία τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα, αισθάνεται ελλιπής. Αν δεν την καταγγείλει πέντε φορές την μέρα αισθάνεται ελλιπής. Ακόμα και την ώρα που ο κόσμος μιλά για μια χώρα στην άλλη άκρη του κόσμου που δεν έχει καμία σχέση με αυτή την περιοχή, αυτός καταγγέλει την Τουρκία» σχολίασε ο Τσαβούσογλου, κάνοντας αναφορά σε Κύπρο και Αιγαίο και πως η στάση της Τουρκίας είναι αυτή που τελικά ενοχλεί την Ελλάδα.




«Η αποφασιστική στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να τους ενόχλησε. Αλλάξαμε επίσης τις παραμέτρους στην Κύπρο κάτι που μπορεί να τους ενόχλησε. Από τη μία αρχίσαμε πάλι τις διερευνητικές συνομιλίες αλλά από την άλλη δεν έχουμε αλλάξει τις θέσεις μας στο Αιγαίο. Μεταξύ μας υπάρχουν προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί, αυτά μπορούν να συζητηθούν ή και να μας καταγγέλλουν και σε άλλα μέρη. Αλλά αυτή τη στιγμή, όλος ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην Ουκρανία. Στην Ουκρανία υπάρχει μία τραγωδία. Στην Ουκρανία υπάρχει κρίση, υπάρχει πόλεμος. Όταν όλοι τώρα έχουν επικεντρωθεί σε αυτό, το να επωφελείται ακόμη και από αυτό και να επιτίθεται στην Τουρκία είναι πραγματικά κωμικοτραγικό» δήλωσε ο Τσαβούσογλου, λέγοντας πως έφτασε στο… αμήν και αναγκάστηκε να απαντήσει στον Έλληνα ομόλογό του.



«Κανονικά κι εμείς καθημερινά δεν απαντάμε σε μια-μια από την κριτική και τις μη σοβαρές επιθέσεις που κάνει ο Νίκος Δένδιας προς την Τουρκία. Αλλά αυτή τη φορά δεν άντεξα και του απάντησα. Όταν την ώρα που όλος ο κόσμος έχει επικεντρωθεί στην Ουκρανία, ο Νίκος Δένδιας πέφτει σε μία τέτοια κατάσταση, είναι πραγματικά λυπηρό για μένα, αλλά έπρεπε να απαντήσω. Έπρεπε να δώσω αυτή την απάντηση εξ ονόματός της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους. Διότι του άξιζε» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου