Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

«Η παραπληροφόρηση επιδεινώνει τις συνέπειες της πανδημίας»


Στους υποστηρικτές της μη χρήσης μάσκας στα σχολεία απαντούν κορυφαίοι Έλληνες λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι κρίνουν απαραίτητη την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, υπό
την προϋπόθεση της τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Νίκος Σύψας, Ηλίας Μόσιαλος, Χαράλαμπος Γώγος και Μανώλης Δερμιτζάκης, τονίζουν ότι η χρήση μάσκας στα σχολεία σώζει ζωές και είναι πιο αναγκαία από ποτέ, με αφορμή και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο με κεντρικό σύνθημα «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο».

Σύψας: «Η επιδημία της παραπληροφόρησης είναι το ίδιο επικίνδυνη με την πανδημία»

Την ανάγκη αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης η οποία επιδεινώνει τις συνέπειες της πανδημίας υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Σύψας.

«Με ανησυχεί το κίνημα» είπε για τους αρνητές της μάσκας «είναι φοβερά επικίνδυνο, η επιδημία της παραπληροφόρησης είναι το ίδιο επικίνδυνη με την πανδημία. Πρέπει να δίνουμε σωστή πληροφόρηση, να πείθουμε τους πάντες».

Μόσιαλος: «Πρέπει να πείσουμε γονείς και παιδιά για τη χρήση μάσκας στα σχολεία»

Ο Ηλίας Μόσιαλος σημείωσε ότι «πρέπει να πείσουμε γονείς και παιδιά για τη χρήση μάσκας στα σχολεία» και ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να γίνει με διοικητή εντολή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά πρέπει να φορούν μάσκα υπογραμμίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύουν την οικογένειά τους και τους οικείους τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος δεν ελλοχεύει στο γεγονός ότι μπορεί να νοσήσουν τα παιδιά, αλλά ότι μπορούν να διασπείρουν τον ιό στην οικογένεια τους. Μάλιστα, προσθέτει πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν υπάρχει μέλος που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Γώγος: «Ο φανατισμός είναι κακό πράγμα»

Ο Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε χθες ότι ο «φανατισμός είναι κακό πράγμα» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο αριθμός των ανθρώπων που βγήκε στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση μάσκας στα σχολεία είναι μικρός. Ο φανατισμός είναι κακό πράγμα. Θα πρέπει να υπάρξει μια συζήτηση. Είναι δεκτές όλες οι προτάσεις αρκεί να υπάρχει μια επιστημονική βάση. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τη χρήση μάσκας στα παιδιά παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, κυρίως σε διάφορες παθήσεις του νευρομυϊκού συστήματος ή σε διαταραχές συμπεριφοράς ή βαριές αναπνευστικές παθήσεις που επιβάλλουν κι άλλα μέτρα, όπως το παιδί να χρειαστεί να μην πάει σχολείο. Οι περιπτώσεις αυτές υπάρχουν στον ΕΟΔΥ, τις ξέρουν οι δάσκαλοι».

Δερμιτζάκης: «Οι γονείς να αναλάβουν την ευθύνη αν τα παιδιά δεν φορούν μάσκα στο σχολείο»

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, με τη σειρά του ανέφερε ότι οι γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη εάν τα παιδιά δεν φορούν μάσκα στο σχολείο καθώς ο έλεγχος δεν μπορεί να γίνεται από τους δασκάλους.

«Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο του σχολείου αν το παιδί φοράει ή έχει μαζί του μάσκα και οι ευθύνες να αναζητηθούν στο παιδί», τόνισε ο καθηγητής.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας τις πρόσφατες διαμαρτυρίες γονέων για τη μη χρήστη μάσκας στο σχολείο ανέφερε ότι όσοι δεν θέλουν τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν μάσκες μπορούν να συζητήσουν και να πειστούν από τα επιστημονικά δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου