Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

«Καπνούς» βγάζει η Άγκυρα γιατί η ΕΕ δεν ανοίγει τα σύνορα στους Τούρκους

 Μπροστά στα κλειστά σύνορα της Ευρώπης για την Τουρκία, η Άγκυρα εκφράζει
την απογοήτευση και την αγανάκτησή της για την απόφασή της ΕΕ να παρατείνει την απαγόρευση εισόδου στους Τούρκους υπηκόους εν μέσω της επιδημίας του κοροναϊο

Με μια σκληρή δήλωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χάμι Ακσόι αντέδρασε στον αποκλεισμό της Τουρκίας στον πρόσφατο κατάλογο των 15 χωρών που έχουν επιτραπεί να ταξιδέψουν σε κράτη της ΕΕ.

Αποσιωπώντας την έκταση των κρουσμάτων που ξεπερνούν τις 200.000 αλλά και τον αριθμό των νεκρών Τούρκων από Covid-19 που ξεπερνά τις 5 χιλιάδες η ανακοίνωση περιγράφει μια άλλη χωρα, και επιτίθεται στα κριτήρια της ΕΕ τα οποία χαρακτηρίζει έμμεσα ως υποκειμενική και μεροληπτική.

«Οι προσπάθειες, τα μέτρα και τα επιτεύγματα της Τουρκίας που έγιναν για να σταματήσουν το ξέσπασμα του κοροναϊού είναι προφανή. Αυτή η απόφαση έπρεπε να ληφθεί με αντικειμενικά κριτήρια και λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία της χώρας, η οποία αναφέρθηκε ως παράδειγμα από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και τη διεθνή κοινότητα», αναφέρει ο Ακσόι

Αναφερόμενος στην «υποδειγματική αλληλεγγύη της Τουρκίας με τη διεθνή κοινότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας» (σ.σ. τη διπλωματία των μασκών και των χειρουργικών γαντιών του Ερντογάν) – ο Ακσόϊ είπε ότι η χώρα θα συνεχίσει τη συνεργασία της και τη διαφανή ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με το ξέσπασμα με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε κατηγορηθεί για απόκρυψη κρουσμάτων στις πρώτες φάσεις της πανδημίας προκαλώντας ακόμα και σχόλια μαύρου χιούμορ που έκαναν το γύρο του κόσμου.

Η ανακοίνωση καταλήγει με μια αυστηρή αγανάκτιση και απαίτηση για άνοιγμα των συνόρων.

«Αναμένουμε ότι αυτό το λάθος σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πολίτες μας θα διορθωθεί το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

1 σχόλιο:

  1. Όνειρο ήταν και τέλειωσε ο Τουρισμός στην Τουρκιά του Σουλτάνου. Έρχεται και εμφύλιος στην Τουρκιά,κακος χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου