Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

«Η Σκωτία θα γίνει ανεξάρτητη χώρα μετά το Brexit» δηλώνει η Νίκολα Στέρτζον

«Με το Brexit, κατά του οποίου ψηφίσαμε, πληρώνουμε το τίμημα της έλλειψης
ανεξαρτησίας μας», τόνισε η πρωθυπουργός της Σκωτίας
Την πεποίθησή της ότι η Σκωτία θα γίνει σταδιακά ανεξάρτητη χώρα απο το Ηνωμένο Βασίλειο εκφράζει η πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Στέρτζον. Σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» η κυρία Στέρτζον υπογραμμίζει ότι η Σκωτία θα αναγκαστεί να επαναλάβει ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της ή όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι Σκωτσέζοι , παραδοσιακά φιλοευρωπαίοι, θα επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι στο Λονδίνο.

«Το Brexit δεν είναι μια καλή ιδέα. Και ο τρόπος που διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα» δηλώνει στη συνέντευξή της η κυρία Στέρτζον. Σύμφωνα με την ίδια, η Σκωτία δεν μπορεί να πληρώσει το τίμημα μιας κακής συμφωνία ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ καθώς θα πρόκειται για ένα τίμημα το οποίο ποτέ δεν θέλησε, αφού οι Σκωτσέζοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.




«Με το Brexit, κατά του οποίου ψηφίσαμε, πληρώνουμε το τίμημα της έλλειψης ανεξαρτησίας μας». «Θα υπάρξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία μας. Το ερώτημα είναι το πότε ακριβώς», δήλωσε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου