Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Α.Βασιλόπουλος: Μάτι έξι μήνες μετά: Τα προβλήματα παραμένουν

Το ET Magazine του EleftherosTypos.gr συνομίλησε με τον καθηγητή γεωπληροφορικής Ανδρέα Βασιλόπουλο για την κατάσταση που επικρατεί την περιοχή
Έχουν περάσει έξι μήνες από την εθνική τραγωδία στο Μάτι και πίσω από τα μεγάλο λόγια και τις υποσχέσεις η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και σκληρή για τους κατοίκους της περιοχής που προσπαθούν να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους.

Το ET Magazine του EleftherosTypos.gr συνομίλησε με τον καθηγητή γεωπληροφορικής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και υποψήφιο δήμαρχο στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 για τον δήμο Ραφήνας -Πικερμίου Ανδρέα Βασιλόπουλο για την κατάσταση που επικρατεί την περιοχή έξι μήνες μετά.
Για τα όσα τραγιά συνέβησαν τα μοιραία λεπτά της πυρκαγιάς που οδήγησαν στον θάνατο 100 άτομα αλλά και για την καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής του ενόψει και των ερχόμενων εκλογών.
Αναλυτικά η συνέντευξη: 

Η καταστροφή στο Μάτι 

Έξι μήνες μετά την φονική πυρκαγιά πώς είναι τώρα η κατάσταση και αν έχουν παρθεί όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατεύσουν τους κατοίκους και όσες περιουσίες έχουν μείνει όρθιες από την κακοκαιρία;
Βρισκόμαστε έξι μήνες μετά από την πυρκαγιά και ακόμη ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει καταφέρει να δώσει ούτε καν οικοδομικές άδειες για την επισκευή των κατοικιών, ενώ  έχει μοιραστεί περίπου το 70-80% των επιδομάτων που είχαν υποσχεθεί. Ακόμα και των επιδομάτων άμεσης ανάγκης. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι σε μια τόσο μεγάλη καταστροφή δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία και οργάνωση. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα τα οποία δεν έχουν λυθεί στην τοπική μας κοινωνία.
Τα κορμοδέματα που θα έπρεπε να έχουν φτιαχτεί για να προστατέψουν το έδαφος από τη διάβρωση δεν έχουν ολοκληρωθεί (και ήδη είμαστε στη μέση του χειμώνα και προχωράμε προς το τέλος ), ενώ σε πολλά σημεία έχουν φτιαχτεί αναχώματα για την διάβρωση και τις πλημμύρες από κλαδιά κάτι το οποίο δεν είναι ενδεδειγμένο και αποκλείεται να διατηρήσει το έδαφος.
Επίσης δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην θρηνήσουμε άλλη μια τέτοια τραγωδία, σαν και αυτή που ζήσαμε, το καλοκαίρι που μας έρχεται. Κανείς δεν έχει ασχοληθεί με την πυρασφάλεια, την πυροπροστασία και την ενημέρωση των κατοίκων, κανένας δεν έχει καταγράψει τις επικίνδυνες συνθήκες που μπορούν βρεθούν στην τοπική μας περιοχή, έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι το καλοκαίρι που μας έρχεται να μη βρεθούμε πάλι προ εκπλήξεων κάτι που θα είναι αδικαιολόγητο.

Εχετε δημιουργήσει μία εθελοντική ομάδα που προσπαθεί να βοηθήσει τους κατοίκους. Γιατί μπήκατε σε αυτή την διαδικασία ενώ κανονικά όλα αυτά έπρεπε να τα κάνει το κράτος; Τι ακριβώς προσφέρει η RPSOS και ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και απευθύνονται σε εσάς; 
Το RPSOS φτιάχτηκε από την ομάδα μας όντως, είναι μια πρωτοβουλία ενός φορέα μη κερδοσκοπικού η οποία προσπαθεί να καλύψει τα κενά που άφησε ακάλυπτα ο κρατικός μηχανισμός. Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να τον φτιάξουμε γιατί δεν καταφέραμε να συνεργαστούμε, δεν δέχτηκε την συνεργασία μας ο δήμος κάτι το οποίο μας στεναχώρησε πάρα πολύ, και μας πήγε τουλάχιστον δύο εβδομάδες πίσω, στη βοήθεια που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε.
Είναι κρίμα να βάζουμε τα μικροπολιτικά συμφέροντα, ειδικά σε μια τόσο μεγάλη καταστροφή, μπροστά από το αποτέλεσμα.  Ο δήμαρχος βρέθηκε απέναντι από οποιαδήποτε πρόταση του κάναμε, ακόμα και σε προτάσεις που δεν είχαν δημοσιότητα, για να βοηθήσουμε στην καταγραφή των προβλημάτων, στη καταγραφή των εθελοντών, των προϊόντων, των ορίων της καμένης περιοχής (το οποίο είναι και ιδιότητα δική μου που διδάσκω στο πανεπιστήμιο).
Δεν μας άφησε να λειτουργήσουμε τις υποδομές που βάλαμε καθ’ υπόδειξη του υπουργού κ. Σπίτζη, υποδομές πληροφορικής που ήταν απαραίτητες για την λειτουργία των κλιμακίων των μηχανικών. Προσπάθησε να εξασφαλίσει δικές του δωρεές για να μη φανεί ότι κάποιος από το δημοτικό συμβούλιο, από την αντιπολίτευση προσπαθεί να βοηθήσει.
Βρήκαμε λοιπόν έναν τοίχο σε όλα ενώ οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας έτρεχαν. Αναγκαστήκαμε να φτιάξουμε το RPSOS το οποίο έδωσε μια άμεση λύση στα προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να υπάρξουν στους κατοίκους.
Κάναμε ένα δίκτυο σταθμών πιστοποιημένων μέτρησης της ποιότητας του αέρα και έναν κινητό σταθμό που πηγαίναμε ανά γειτονιά, ενημερώναμε τον κόσμο για προβλήματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτοί και τα παιδιά τους αν εισπνεύσουν τα μικροσωματίδια από την πυρκαγιά και το έδαφος.
Δημιουργήσαμε ένα διαπιστευμένο χημείο με τη βοήθεια του πανεπιστημίου Πειραιά με το οποίο αναλύσαμε περισσότερα από 700 δείγματα νερού από κατοικίες και δώσαμε έγγραφες απαντήσεις αν έχουν ή αν δεν έχουν πρόβλημα με την ποιότητα του νερού που πίνουν.
Κάναμε μια συστηματική καταγραφή των προβλημάτων γιατί ο δήμος προσέφερε  βοήθεια χωρίς να έχει καταγράψει τις ανάγκες, π.χ. προσέφερε ρύζι και φασόλια σε σπίτια που δεν είχαν καν ρεύμα για να μαγειρέψουν και εδώ να σημειώσουμε ότι δεν αναφερόμασταν σε μια ομάδα ανθρώπων που ήταν άποροι , αλλά πυρόπληκτοι. Αυτός ο διαχωρισμός άργησε πολύ να γίνει στο μυαλό της δημοτικής αρχής.
Θέλω να πω ότι αναγκαστήκαμε να κάνουμε όλη αυτή την προσέγγιση γιατί η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή αντί να καθίσει μαζί μας και με όσους άλλους ενδιαφέρονταν, να οργανώσει τα πράγματα και να πράξει, ξεκίνησε κάνοντας σπασμωδικές ενέργειες και να μην δέχεται βοήθεια από κανέναν. Π.χ. Έδωσε στη δημοσιότητα τα κινητά των αντιδημάρχων, ο κόσμος τους κατέκλυσε με τηλεφωνήματα με συνέπεια να μην μπορούσαν να κάνουν το διοικητικό τους έργο. Δεν άνοιξε ειδικό τηλ. Κέντρο για να απαντάνε στις εκατοντάδες ερωτήσεις του κόσμου…το οποίο αναγκαστήκαμε να το κάνουμε εμείς το RPSOS με δέκα τηλεφωνικές γραμμές που ανοίξαμε.
Τώρα που όλοι βλέπουμε τα πράγματα πολύ πιο ψύχραιμα έχοντας περάσει ένα διάστημα πιστεύετε ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η τραγωδία; Θεωρείτε ότι η κινητοποίηση όλων των αρχών από τους δήμους μέχρι την κυβέρνηση και τα σώματα ασφαλείας (σ.σ. αστυνομία, πυροσβεστική) ενήργησαν όπως έπρεπε;  Επίσης πολύς λόγος γίνεται για την εκκένωση της περιοχής, έχετε  απάντηση στο αν αυτή θα μπορούσε να γίνει με επιτυχία;
Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς το απόγευμα εκείνο, βρισκόμουν στο δρόμο δίπλα στους πυροσβέστες ώστε να τους δώσω κατευθύνσεις και βοήθεια γιατί δεν γνώριζαν την περιοχή μας.  Είναι προφανές ότι πολλά πράγματα δεν λειτούργησαν στον κρατικό μηχανισμό κυρίως σε θέματα συντονισμού θα έλεγα και, όχι πρόθεσης και ικανότητας ανταπόκρισης, αυτά θα τα βρει η δικαιοσύνη και θα δώσει τις απαντήσεις εκεί που πρέπει και τις ευθύνες εκεί που πρέπει.
Το βασικό που πρέπει να δούμε όμως και που πρέπει να δει και η εισαγγελία που ασχολείται με το θέμα, και εγώ εκεί εστιάζω τις τρομερές ευθύνες της δημοτικής αρχής και της περιφέρειας, είναι στο ότι τα 4,5 χρόνια που διοικούσε μέχρι να γίνει η πυρκαγιά δεν είχε προβεί στα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά. Και είναι ντροπή ότι και ακόμα μετά την πυρκαγιά, εξακολουθούν να μην έχουν προβεί στα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξουν  τον κόσμο για το επόμενο καλοκαίρι.
Οι δημοτικές αρχές της περιοχής θεωρείται ότι συνεργάστηκαν όπως έπρεπε τις επόμενες ημέρες της μεγάλης πυρκαγιάς ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις εκεί που χρειάζονταν;
Υπήρξαν προσπάθειες συνεργασίας, αλλά ο καθένας προσπαθούσε να βγάλει ένα μικροπολιτικό όφελος. Ο δήμαρχός μας τριγυρνούσε στα κανάλια. Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα της φωτιάς έδωσε συνέντευξη σε τηλεόραση (νομίζω) και είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μισή ώρα μετά έλεγε ότι θα θρηνήσουμε θύματα… Συνέχεια βρισκόταν σε ένα κινητό τηλέφωνο  και στα κανάλια, ενώ θα έπρεπε να συντονίζει το έργο του. Για ποια συνεργασία μιλάμε όταν ο κάθε ένας, μιλώ και για το υπουργείο και για τη δημοτική αρχή και για την περιφέρεια, προσπαθούσε να προβάλει το δικό του έργο. Δεν έγιναν οι συντονιστικές συναντήσεις που θα έπρεπε σε υψηλό επίπεδο, και δεν υπήρχε και η άμεση πρωτοβουλία που θα έπρεπε να υπάρχει για να αντιμετωπιστεί μια τέτοια κρίση.

Κεφάλαιο: Τουρισμός στην Ανατολική Αττική

 Πρόσφατα αναδείξατε τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου σε μία διεθνή τουριστική έκθεση.  Είστε ικανοποιημένος από το πως πήγε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία; Διαπιστώσατε ότι υπάρχει ενδιαφέρον ώστε να μπορέσει η περιοχή να αναπτυχθεί τουριστικά;          
Ήταν μια πρωτοβουλία που έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν. Η Ραφήνα και το Πικέρμι έχουν πάρα πολλά να αναδείξουν. Δέχονται κάθε χρόνια 2,5 εκατομμύρια τουρίστες λόγω του λιμανιού που είναι μια πύλη προς το Αιγαίο, και δεν έχουν κατορθώσει αυτούς τους τουρίστες να τους κρατήσουν ούτε για δύο ώρες στην περιοχή. Είναι λοιπόν απαραίτητες οι ενέργειες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
Μία από αυτές ήταν και η τουριστική έκθεση που πήραμε την πρωτοβουλία να πάμε με τον δήμο, δημιουργήσαμε τουριστικό προϊόν, μας είδαν χιλιάδες άνθρωποι, ήρθαμε σε επαφή με δεκάδες διεθνή πρακτορεία τουρισμού, κάτι το οποίο θα φέρει αποτελέσματα ακόμα και στο προσεχές καλοκαίρι. Ήδη κανονίζουμε πακέτα τουριστικά  τα οποία οργανώνονται στην περιοχή μας.
Τι διαφορετικό μπορεί να δώσει η περιοχή σας σε ένα τουρίστα τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Ελλάδα.
Η περιοχή μας είναι κατ’ αρχάς γνωστή ως ένα ψαροχώρι, άρα η πύλη του Αιγαίου, το λιμάνι της Ραφήνας μπορεί να δώσει μια παραδοσιακή βόλτα με ψαροκάικο να δείξει τεχνικές ψαρέματος και να βάλει τον τουρίστα στη νοοτροπία του επαγγελματία ψαρά, στα προβλήματα αλλά και στις χαρές του. Θεωρώ  ότι είναι ένα  βασικό παραδοσιακό επάγγελμα που χάνεται.
Οφείλουμε να το προστατεύσουμε, οφείλουμε να το δείξουμε γιατί είμαστε και από τις χώρες που το έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Επίσης είμαστε γνωστοί για την Πικερμική πανίδα, για τα παλαιοντολογικά μας ευρήματα, είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτό το πλούσιο περιβάλλον και είμαστε ένας δήμος δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο  «Ελευθέριος Βενιζέλος», δίπλα στο λιμάνι της Ραφήνας. Είμαστε ένας δήμος με βουνό, θάλασσα και ιστορία.
Για ποιον λόγο δεν έχει δοθεί η βαρύτητα που θα έπρεπε στην διάδοση των προτερημάτων της περιοχής ώστε να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες;
Επί σειρά ετών οι διοικήσεις που πέρασαν από τον δήμο προσπαθούσαν να εμποδίσουν την ανάπτυξη της περιοχής με τη λογική ότι έπρεπε να διατηρηθεί το παραδοσιακό μικρό χωριό. Βέβαια, όπως καταλαβαίνεται η ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να ανακοπεί στην εποχή μας. Αυτό που εμποδίσαμε στην ουσία είναι την ανάδειξη. Αναπτύχθηκε η πόλη, αναπτύχθηκαν οι γύρω δήμοι, αναπτύχθηκαν οι ανάγκες και το λιμάνι γιγαντώθηκε και τώρα το μόνο που καταφέρνει η δημοτική αρχή είναι να γκρινιάζει για τα προβλήματα που φέρνει το λιμάνι. Είναι μια νοοτροπία την οποία προσπαθούμε να αντιστρέψουμε κάνοντας πάρα πολλές ενέργειες, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν γίνει πριν πάρα πολλά χρόνια.
Τι άλλα σχέδια έχετε σχετικά με νέες συμμετοχές σε τουριστικές εκθέσεις για την ανάδειξη της περιοχής;
Η συμμετοχή της περιοχής μας σε τουριστικές εκθέσεις πρέπει να γίνει ένας θεσμός. Είναι απαραίτητο επίσης να δημιουργήσουμε και άλλα τουριστικά προϊόντα. Εμείς φτιάξαμε τον αλιευτικό τουρισμό και τις  περιπατητικές διαδρομές όμως  υπάρχουν πολλά που μπορούμε να αναδείξουμε στην περιοχή. Να δημιουργήσουμε έντυπο υλικό, να εκδοθούν βιβλία που να αναδεικνύουν την περιοχή, ο τουρίστας να μπορεί να αγοράσει φθηνά βιβλιαράκια και χάρτες τα οποία να μπορούν να του δείχνουν πως μπορεί να περιηγηθεί στην περιοχή. Εμείς έχουμε φτάσει μέχρι το σημείο να κατασκευάσουμε τον πρώτο τουριστικό χάρτη της περιοχής από το 2015 τον οποίο μοιράζουμε κάθε χρόνο σε 15.000 αντίτυπα , ένα μικρό βιβλιαράκι το οποίο μοιράσαμε και μιλά για την ιστορία της κατοίκησης της Ραφήνας και του Πικερμίου και, τώρα προχωράμε στο να φτιάξουμε ένα βιβλίο που δείχνει τον φυσικό πλούτο και τη σημασία που έχει το μεγάλο ρέμα της Ραφήνας και πως αυτό μπορεί να γίνει ένας πόλος έλξης για ολόκληρη την περιοχή.

                                            Κεφάλαιο πολιτική: Η μάχη για τις εκλογές                                        

Γιατί ένας νέος άνθρωπος και επιστήμονας σαν εσάς αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά;
Γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς ποιος θα το κάνει;
Τι το διαφορετικό πιστεύετε ότι μπορείτε να δώσετε στον δήμο σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές;
Η κατάσταση της περιοχής μας έτσι όπως την βιώνουμε τώρα και όπως την γνωρίζουν οι κάτοικοι δεν είναι και η καλύτερη. Αυτό έχει ονοματεπώνυμο, και το ονοματεπώνυμο είναι όλων των προηγούμενων διοικήσεων που πέρασαν από εδώ. Πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά και κυρίως η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν μπορούμε να βάζουμε δημοτικούς συμβούλους επειδή έχουν μια οικογένεια με 300 και 400 άτομα αλλά δεν μπορούν να διοικήσουν, ούτε δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι είναι εκ φύσεως εριστικοί και με προβλήματα στην συμπεριφορά τους. Θεωρώ για εμάς ότι ο τρόπος που κινηθήκαμε από το 2014 και μετά είναι ενδεικτικός ότι προσπαθούμε να έχουμε νέους ανθρώπους, επαγγελματίες, σωστούς στη δουλειά τους και αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους. Έχουμε ένα πρόγραμμα πολύ μελετημένο έτσι ώστε ο κόσμος να ξέρει από την αρχή, ποια θα είναι η στρατηγική που θα χαράξουμε από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τον δήμο, να μπορεί να επιλέξει μια δημοτική αρχή με βάση αν αυτή η στρατηγική μπορεί να αναβαθμίσει τον τόπο του.
Ποιο είναι το μήνυμά σας στους νέους ανθρώπους για την συμμετοχή τους στα κοινά στις περιοχές που ζουν σε μία εποχή που ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το συνολικό όφελος και περιορίζονται στο ατομικό συμφέρον;
Οι νέοι άνθρωποι ήταν οι πρωταγωνιστές στον εθελοντισμό  στην πρόσφατη τραγωδία που ζήσαμε. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό τους κινητοποίησε και αυτό δείχνει ότι αν έχουν κίνητρα μπορούν να εμπλακούν  στον μηχανισμό  και εθελοντικά και διοικητικά για να βοηθήσουν την κοινωνία. Είναι προφανές ότι όταν βλέπουμε ένα κράτος ή έναν δήμο ο οποίος δεν θέλει και δεν στηρίζεται στους εθελοντές, δεν θέλει και δεν στηρίζει την ανάπτυξη, δεν σέβεται τη γνώμη των κατοίκων, ο καθένας περιορίζεται στο ατομικό του συμφέρον και      κλείνεται στο σπίτι του. Είναι άλλο ένα πράγμα που πρέπει να αντιστρέψουμε στην κοινωνία τη μικρή που ζούμε.
Ποια είναι τα μεγαλύτερα «όπλα» που έχετε για να πείσετε τους συμπολίτες σας να σας εμπιστευτούν.       
Κυρίως το πρόγραμμά μας το οποίο είναι προϊόν μελέτης για κάθε έναν τομέα ξεχωριστά. Σημαντικό όπλο όμως είναι και η δουλειά που κάναμε από το 2014 μέχρι σήμερα, όταν οι υπόλοιπες παρατάξεις μετά τις εκλογές εξαφανίστηκαν, και, αποφάσισαν να εμφανιστούν τώρα προεκλογικά. Εμείς βρισκόμαστε δίπλα στην κοινωνία διαρκώς από το ΄14 με μια ομάδα ανθρώπων που πολλοί από αυτούς θα είναι και στην εκλογική μας ομάδα, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την τοπική κοινωνία, έχουν γνώσεις και βρίσκονται δίπλα στα προβλήματα του κόσμου. Έχουμε δημιουργήσει πάρα πολλά πράγματα, έχουμε κάνει πάρα πολλές ενέργειες και δράσεις, έχουμε χτίσει με πολύ οργανωμένα βήματα υποδομές οι οποίες βοηθούν την τοπική κοινωνία από το ΄14 και δεν περιμένουμε να πούμε στο κόσμο τι θα κάνουμε αν μας ψηφίσει.

Το βιογραφικό του Ανδρέα Βασιλόπουλου

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Καθηγητής γεωπληροφορικής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (παλ. ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) και τακτικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Besancon Γαλλίας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπεριβάλλοντος και Εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές δράσεις COST (634, Α27, C22, ES0701, ES0907, ES1104, ES1306 και ES1308) της European Science Foundation.
Αριστούχος Διδάκτωρ του τμ. Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Παν/μίου Αθηνών και του τμ. Γεω-αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Compte τηςΓαλλίας, υπήρξε υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών, υπότροφος του ΙΚΥ για μεταδιδακτορική έρευνα, ενώ ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του έχει απονείμει 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
Έχει συντονίσει δεκάδες ερευνητικά έργα με διεθνείς επιστημονικές ομάδες, είναι συγγραφέας εννέα επιστημονικών βιβλίων Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών εκδοτικών οίκων και δύο Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και περισσότερων από 180 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
Το 1998 ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία πληροφορικής και το 2004 τον όμιλο AVMap του οποίου παραμένει Πρόεδρος έως σήμερα. Η AVMap, γνωστή στο χώρο κυρίως της πληροφορικής, της συμβουλευτικής και των ειδικών υπηρεσιών ασφάλειας, υλοποιεί έργα για τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ από το 2007 έχει επεκταθεί και στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το 2009 ξεκίνησε πλούσιο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με υποτροφίες φοιτητών, δωρεές και δωρεάν στοχευμένη υποστήριξη κοινωνικών ομάδων.
Τον Μάιο του 2014, πρόσφατος κάτοικος στο Πικέρμι, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με τα αυτοδιοικητικά του ενιαίου Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, θέτοντας υποψηφιότητα στις εκλογές. Ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» επιμελήθηκε ένα πλήρες, επιστημονικά μελετημένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμα.
Έχει διατελέσει Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ από τη θέση της αντιπολίτευσης, συντονίζει την πολύπλευρη δράση της ομάδας του, με στόχο τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου