Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Βορειοκορεάτες πράκτορες απήγαγαν από τη Ρώμη τη 17χρονη κόρη πρέσβη που αυτομόλησε

Ο Γιο Σονγκ- γκιλ, ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στην Ιταλία, εξαφανίστηκε τον Νοέμβριο
και εκτιμάται ότι αυτομόλησε, μαζί με τη σύζυγό του. Ομως, κατά τα φαινόμενα, η 17χρονη κόρη τους δεν πρόλαβε να το σκάσει μαζί τους

Η έφηβη κόρη Βορειοκορεάτη διπλωμάτη, ο οποίος αυτομόλησε πριν από τρεις μήνες, επαναπατρίστηκε διά της βίας, καθώς κάποιοι την άρπαξαν από δρόμο στη Ρώμη και την έστειλαν στη Βόρεια Κορέα.

Ο Γιο Σονγκ- γκιλ, ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στην Ιταλία, εξαφανίστηκε τον Νοέμβριο και εκτιμάται ότι αυτομόλησε, μαζί με τη σύζυγό του. Ομως, κατά τα φαινόμενα, η 17χρονη κόρη τους δεν πρόλαβε να το σκάσει μαζί τους.

Η έφηβη, που πήγαινε σχολείο στη Ρώμη, απήχθη από Βορειοκορεάτες πράκτορες και την έστειλαν πίσω στην Πιονγιάνγκ. Αυτά δήλωσε ο Τάε Γιονγκ-χο, πρώην αναπληρωτής πρέσβης της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο, ο οποίος επίσης αυτομόλησε, πριν από τρία χρόνια.

«Δεν ξέρω πόσα παιδιά είχε ο Γιο Σονγκ- γκιλ, αλλά αυτό που ήταν στην Ιταλία μεταφέρθηκε πίσω στη Βόρεια Κορέα. Ο Γιο δεν κατάφερε να πάει η κόρη του μαζί τους», δήλωσε ο Τάε Γιονγκ- χο, σύμφωνα με την Telegraph. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς. «Κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους. Παρακολουθούμε την υπόθεση στενά», δήλωσε ο Εντσο Μοάβερο Μιλανέζι.

Ο Γιο Σονγκ- γκιλ πήγε στη Ρώμη το 2015 και ανέλαβε χρέη πρέσβη το 2017. Από τον Νοέμβριο έχουν χαθεί τα ίχνη του. Δεν είναι γνωστό γιατί επέλεξε να αυτομολήσει. Η Βόρεια Κορέα λαμβάνει ισχυρά μέτρα προκειμένου να προλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις και δίνει άδεια για ταξίδια στο εξωτερικό μόνο σε πολίτες που θεωρείται ότι είναι πιστοί στο καθεστώς, σημειώνει η Telegraph. Οι ιταλικές αρχές αρνούνται να επιβεβαιώσουν αν έχει ζητήσει άσυλο. Τα ΜΜΕ της Νότιας Κορέας υποστηρίζουν ότι ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης είναι υπό ιταλική προστασία.



Ο Τάε Γιονγκ- χο εγκατέλειψε τη θέση του αναπληρωτή πρέσβη στο Λονδίνο το 2016, αγνοώντας εντολή να επιστρέψει στην πατρίδα του, επειδή ήθελε να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του. Αργότερα, η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να τον κατηγορήσει ότι αυτομόλησε για να αποφύγει την τιμωρία για τη διάπραξη σεξουαλικών εγκλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου