Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Οργή της οικογένειας του Μάικλ Τζάκσον: «Δημόσιο λιντσάρισμα το ντοκιμαντέρ για τους βιασμούς παιδιών»

Η οικογένεια είχε ήδη χαρακτηρίσει, στις αρχές Ιανουαρίου, «σκανδαλώδες και
αξιολύπητο» το "Leaving Neverland", τονίζοντας ότι ο εκλιπών« βασιλιάς της ποπ» δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του
Η οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον κατήγγειλε σήμερα το «δημόσιο λιντσάρισμα» αναφερόμενη στις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η προβολή, στο φεστιβάλ Sundance, ενός νέου ντοκιμαντέρ, όπου αναθερμαίνονται οι κατηγορίες σε βάρος του τραγουδιστή περί σεξουαλικών επιθέσεων, υπογραμμίζοντας ότι ο εκλιπών καλλιτέχνης είναι «100% αθώος».

Η οικογένεια είχε ήδη χαρακτηρίσει, στις αρχές Ιανουαρίου, «σκανδαλώδη και αξιολύπητη» τη νέα ταινία με την υπογραφή του Νταν Ριντ και με τίτλο "Leaving Neverland", από το όνομα του ράντσου του Τζάκσον στην Καλιφόρνια.




Όμως, η προβολή της την Παρασκευή στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance, παρουσία μεταξύ άλλων της ιδρύτριας του κινήματος #MeToo Ταράνα Μπερκ, σύμφωνα με το Vanity Fair, πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί χρήστες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, υπογραμμίζοντας ότι δεν πιστεύουν πλέον στην αθωότητα του «βασιλιά της ποπ», ο οποίος αθωώθηκε το 2005 για την κακοποίηση ενός ανηλίκου και απεβίωσε τον Ιούνιο του 2009, έπειτα από υπερβολική δόση φαρμακευτικών ουσιών.



«Ο Μάικλ γύριζε πάντα το άλλο μάγουλο κι εμείς γυρίζουμε πάντα το άλλο μάγουλο, όταν οι άνθρωποι καταφέρονται εναντίον της οικογένειάς μας, με αυτόν τον τρόπο αντιδράμε στην οικογένεια Τζάκσον» επισημαίνει η οικογένεια του τραγουδιστή, σε μια δήλωση που εξέδωσε σήμερα.



«Όμως, δεν μπορούμε να παρακολουθούμε χωρίς να μιλάμε αυτό το δημόσιο λιντσάρισμα, όπου αρπακτικά του Twitter και άλλοι, που δεν γνώριζαν τον Μάικλ, καταφέρονται εναντίον του». «Ο Μάικλ δεν βρίσκεται εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, στην αντίθετη περίπτωση αυτές οι κατηγορίες δεν θα διατυπώνονταν» σημειώνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.



Σε αυτό το ντοκιμαντέρ διάρκειας τεσσάρων ωρών, που θα προβληθεί στο δίκτυο HBO την Άνοιξη του 2019, δύο άνδρες, ο Γουέιντ Ρόμπσον και ο Τζέιμς Σέιφτσακ, κατηγορούν, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες, τον Μάικλ Τζάκσον ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά, όταν ήταν αντίστοιχα 7 και 6 ετών. Σήμερα, είναι 36 και 40 ετών.

Πριν από χρόνια, είχαν καταθέσει υπέρ του Μάικλ Τζάκσον.

Ωστόσο, μετά τον θάνατό του, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά των κληρονόμων του, όμως οι προσφυγές τους απορρίφθηκαν.

Ερωτηθείς στις αρχές Ιανουαρίου για τις μαρτυρίες αυτών των δύο ανδρών, ο Νταν Ριντ, γνωστός μεταξύ άλλων για το ντοκιμαντέρ του σχετικά με την επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo τον Ιανουάριο του 2015 στη Γαλλία, απάντησε ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου