Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Εικόνες που κόβουν την ανάσα στη Σκόπελο: Σπίτια στο χείλος του γκρεμού μετά από κατολίσθηση

Η κατολίσθηση εξαφάνισε μία ολόκληρη πλαγιά - Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα
Εικόνες που κόβουν την ανάσα, έρχονται από τη Σκόπελο, η οποία τις δύο τελευταίες μέρες
βρίσκεται στο επίκεντρο μετά από μία κατολίσθηση, η οποία εξαφάνισε μία ολόκληρη πλαγιά.Η κατολίσθηση σημειώθηκε πριν από δύο 24ωρα στην περιοχή «Κάστρο» με τους κατοίκους της περιοχής να φοβούνται να κυκλοφορήσουν, ενώ από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα.




Η περιοχή «Κάστρο» από την Παναγίτσα του Πύργου μέχρι τον Μύλο, η οποία το καλοκαίρι κατακλύζεται από επισκέπτες, καθώς πρόκειται για το αρχαιότερο τμήμα της πόλης της Σκοπέλου και αποτελεί τουριστική διαδρομή, καθώς φιλοξενεί σημαντικά μνημεία (ερείπια της αρχαίας Ακροπόλεως μετά τη μεσαιωνική οχύρωση και 5 ιστορικές εκκλησίες με σπουδαίες τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτα τέμπλα) και έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο, κινδυνεύει να βρεθεί στη θάλασσα.



Η μακροχρόνια διάβρωση είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμών κατά μήκος όλου του δρόμου. Οι μετακινήσεις βράχων έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα μνημεία, αλλά μπορούν να αποβούν μοιραίες για τους κατοίκους της περιοχής.

Μια ολόκληρη γειτονιά όπως φαίνεται στις εικόνες, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Η τελευταία κατολίσθηση, την περασμένη Κυριακή, ήρθε να «φωνάξει» ότι χρειάζονται έργα για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος του νησιού, που τόνισε πως έχει ήδη στείλει επιστολές στο υπουργείο Πολιτισμού. «Θα πιέσουμε αφού είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε εκτός από τα μνημεία και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σκοπέλου.


Πηγή: efimerida-sporades

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου