Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Δολοφονία σκυλίτσας «Μάγκυ»: 15 μήνες με αναστολή στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας

Για «γελοία ποινή» μίλησε η ηθοποιός και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και
Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Άννα Ανδριανού  Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας η δίκη για την δολοφονία της σκυλίτσας «Μάγκυ» το 2014 στα Νέα Στύρα, με κατηγορούμενο τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Ψησταριά ο Κώστας», ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 6.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο κατηγορούμενος δεν έδωσε το «παρών» και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Δημήτρη Ανδρέου. Στα Δικαστήρια Χαλκίδας βρέθηκε και η πασίγνωστη ηθοποιός Άννα Ανδριανού ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντολογικής Ομοσπονδίας.




Όπως δήλωσε στη κάμερα του EviaZoom.gr, «πρόκειται για γελοία ποινή για ένα τέτοιο έγκλημα η οποία βάζει σε κίνδυνο την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας».








Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μιχάλης Ντόστας απέβαλε από την αίθουσα την ηθοποιό και άλλους φιλόζωους που κάθονταν στις καρέκλες σε μακρινή απόσταση από την έδρα, επειδή γέλασαν χαμηλόφωνα κάποια στιγμή μόλις άκουσαν ορισμένες από τις ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης προς τους μάρτυρες. «Δεν είναι Σαουδική Αραβία εδώ...», φώναξε ο Δικαστής.

Λίγη ώρα μετά τους επέτρεψε ξανά την είσοδο στην αίθουσα. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δικαστής έχει καταγγελθεί για παλαιότερες ενέργειες του στα Δικαστήρια Χαλκίδας, οι οποίες και διερευνώνται από τον Άρειο Πάγο.








Το χρονικό της κτηνωδίας

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 17 Ιουλίου 2016 στο λιμάνι Νέων Στύρων στη Νότια Εύβοια, με δράστη τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Ψησταριά ο Κώστας», ο οποίος αφού δελέασε με ένα κόκκαλο το θηλυκό κουταβάκι μόλις 3,5 μηνών στη συνέχεια το χτύπησε στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο το άτυχο ζώο.

Στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου