Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Άσκηση κυκλοφοριακής συμφόρησης με 150 φορτηγά για Brexit χωρίς συμφωνία

Η κυβέρνηση αποφάσισε να υλοποιήσει άσκηση κυκλοφοριακής συμφόρησης με πάνω από 150 φορτηγά ενόψει Brexit – Στόχος είναι να υπολογιστεί ο χρόνος που χρειάζεται για να ελεγχθούν τα φορτηγά σε ώρα αιχμής

Ασκήσεις ετοιμότητας ενόψει Brexit πραγματοποιεί η Βρετανία, που έχει θέσει σε εφαρμογή το σενάριο της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση προχωρά σε άσκηση κυκλοφοριακής συμφόρησης με πάνω από 150 φορτηγά που θα γίνει τη Δευτέρα και σε ώρες αιχμής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Βρετανία είναι έτοιμη για το αρνητικό σενάριο.

Τα φορτηγά θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους από το κλειστό αεροδρόμιο του Μάνστον με προορισμό το Ντόβερ.

Στόχος της άσκησης είναι να διαπιστωθεί εάν το Μάνστον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος παραμονής φορτηγών, σε περίπτωση που η έλλειψη συμφωνίας προκαλέσει καθυστερήσεις στην αποστολή αγαθών στο Καλέ.

Σε επιστολή προς τους μεταφορείς, οι αρμόδιοι αποκαλύπτουν ότι θα γίνουν δοκιμασίες τις πρωινές ώρες αιχμής στις 8 και πάλι στις 11 το πρωί, με στόχο να εξασφαλίσουν τον ασφαλέστερο και βέλτιστο ρυθμό απελευθέρωσης των βαρέων φορτηγών από το αεροδρόμιο προς το Ντόβερ κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου A256.

Μάλιστα, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν ότι θα πληρώσουν 100-150 μεταφορείς για να μετάσχουν στη δοκιμή της επιχείρισης. Σύμφωνα με το σχέδιο, πάνω από 6.000 φορτηγά θα μπορούσαν να σταθμεύσουν στον χώρο.

Το ζήτημα της συμφόρησης στα λιμάνια είχε επισημανθεί πολλαπλά ως κίνδυνος σε περίπτωση Brexit την περίοδο του δημοψηφίσματος.

Με βάση το σχέδιο, εφόσον υπάρξει μποτιλιάρισμα, τα φορτηγά θα πρέπει να σταθμεύσουν στο M20, εφαρμόζοντας ό,τι συμβαίνει σε περιπτώσεις κακοκαιρίας ή απεργιών που κλείνουν τη διαδρομή Ντόβερ – Καλέ. Εάν στη διαδρομή υπάρχει συμφόρηση, τα φορτηγά θα μπορούσαν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, να πηγαίνουν στο Μάνστον.

Η ανακοίνωση του δοκιμαστικού έγινε αφότου η Τερέζα Μέι ανακοινώθηκε ότι θα μιλήσει με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς έψαχνε ευελιξία στη συμφωνία αποχώρησης.

Αν και η ψηφοφορία για τη συμφωνία της Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες δεν έχει γίνει, η κυβέρνηση συνεχίζει να προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα και ιδιαίτερα γι' αυτό ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Πάντως, κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι θεωρούν απευκταίο ένα σενάριο μη συμφωνίας και συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά για την αποχώρηση με συμφωνία.

Πάντως, η ιδέα ενός Brexit χωρίς συμφωνία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους οπαδούς του Συντηρητικού κόμματος, που σε 57% δείχνουν να προτιμούν ένα τέτοιο σενάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου