Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Δημήτρης Φαφαλιός: Διαδέχεται τον Πλατσιδάκη στην προεδρία της Intercargo


Σταθερά ελληνικό χρώμα έχει ο πρoεδρικός θώκος της Intercargo - Διεθνούς Ένωσης Πλοιοκτητών Πλοίων Μεταφοράς Χύδην Ξηρού φορτίου.

Ο Δημήτρης Φαφαλιός έγινε ο τρίτος στη σειρά Έλληνας που εκλέγεται σε αυτή τη θέση αφού διαδέχεται από την 1-1-2019, τον επί έξη χρόνια πρόεδρο Ιωάννη Πλατσιδάκη ο οποίος είχε παραλάβει τα ηνία της Ένωσης από τον Νίκ Παπαδάκη. Μέχρι πρότινος ήταν Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Intercargo, ενώ κατέχει θέσεις σε εφοπλιστικές ενώσεις και επιτροπές.



Φαφαλιός, Πλατσιδάκης, Παπαδάκης: Οι τρεις κατά σειρά Έλληνες πρόεδροι της Intercargo
Ο Δημήτριος Ι. Φαφαλιός εκλέχθηκε παμψηφεί νέος Πρόεδρος της Intercargo την περασμένη την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 στο Λονδίνο. Είναι Πρόεδρος και Διευθυντής της Fafalios Shipping S.A. από το 2008 μέχρι σήμερα. Από το 1984 έως το 2008 κατείχε διευθυντικές θέσεις στην Fafalios Ltd. με έδρα το Λονδίνο. Ο αδελφός του, Χαράλαμπος Φαφαλιός είναι πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Cooperation Committee).

Ο νέος Πρόεδρος της Intercargo είναι απόφοιτος του τμήματος Naval Architecture and Ship Building του Πανεπιστημίου του Newcastle upon Tyne. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών -Master of Science in Ocean Systems Management από το MIT.


Οι κκ. Φαφαλιός - Πλατσιδάκης

Οικογένειες Φαφαλιού
Οι οικογένειες Φαφαλιού παραμένουν εξαιρετικά δραστήριες, με διαρκής πνευματική, ηθική και οικονομική υποστήριξη σε σπουδαία πολιτιστικά ιδρύματα της Βρετανίας, που προάγουν και προβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό. Η Fafalios Ltd εκπροσωπεί επάξια το ελληνικό ναυτιλιακό ήθος στο Λονδίνο, την παγκόσμια μητρόπολη της ναυτιλίας.

«Η οικογένεια και η εταιρεία στο Λονδίνο παραμένουν ενεργές και δραστήριες καθ’ όλη τη διάρκεια της γιγάντωσης της ελληνικής ναυτιλίας τον εικοστό αιώνα, με πλούσια δράση τόσο στον ναυτιλιακό στίβο όσο και στα ναυτιλιακά και οικονομικά fora της Βρετανίας. Η εταιρεία σήμερα αντανακλά μία από τις λίγες ελληνικές παραδοσιακές ναυτιλιακές οικογένειες που παραμένουν ακόμη, σε πείσμα των καιρών, ενωμένοι επιχειρηματικά τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας» επεσήμαναν τα μέλη της επιτροπής των βραβείων.

Πάγια θέση των Φαφαλιών είναι ότι «η Ελλάδα έχει προσφέρει μερικές από τις πλέον νεωτεριστικές, ικανές και επιτυχημένες προσωπικότητες της ναυτιλίας, των οποίων η αναζήτηση της τελειότητας, έχει σπανίως ξεπεραστεί. Η συνεχιζόμενη παράδοση τους, σε μερικές περιπτώσεις έξι ή επτά γενιές, δεν δείχνει σημάδια κάμψης.»

Intercargo
Μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2018, η Ένωση αύξησε τα μέλη της σε αριθμό πλοίων και φθάνουν πλέον τα 1.857 με συνολικό τονάζ 168 εκατομμύρια τόνους dw από 1.510 το 2017 και σε σύνολο 10.000 πλοίων.

Το 50% των πλοίων που εγγεγραμμένα στην Ένωση αυτών είναι ελληνικών συμφερόντων καθώς και το 35% των εταιρειών.

Επίσης, 60 πλοία είναι στον πρoθάλαμο για να πιστοποιηθούν από την Intercargo.Οι εταιρείες-μέλη της έχουν σπάσει το φράγμα των 150 σε αριθμό.
H σημασία της Ιntercargo για τη ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία επηρεάζεται από τους δύσκολους καιρούς της ναυλαγοράς και του παγκόσμιου εμπορίου, παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Η Ιntercargo εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ανεξάρτητων πλοιοκτητών ξηρού φορτίου και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο τόσο στους κόλπους του Ιnternational Μaritime Οrganization (IMO) όσο και στα διεθνή ναυτιλιακά και ναυτικά φόρα.

Δημιούργημα του αείμνηστου Αντώνη Χανδρή, πριν από 35 χρόνια, η Intercargo παραμένει μέχρι και σήμερα ένα πολύτιμο θεσμικό όργανο για τη διεθνή πλοιοκτησία, που εξειδικεύεται στα Bulk Carriers και έχει ιδιαίτερη, ουσιαστική, αλλά και συναισθηματική αξία η διατήρηση του ελληνικού χρώματος στην προεδρία της, ενώ στέλνει και ένα δυναμικό μήνυμα στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου