Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Εκλογές στη Βαυαρία


Στα... τάρταρα η δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ  Απογοήτευση και
για τους Σοσιαλδημοκράτες - Οι Πράσινοι είναι οι μόνοι κερδισμένοι
Άσχημα τα μαντάτα για τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ και τους Σοσιαλδημοκράτες με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τον κυβερνητικό σνασπισμό.

Οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους είναι οι Πράσινοι.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του γερμανικού δικτύου ARD, που δημοσιεύεται λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές στη Βαυαρία την Κυριακή, μπορεί το κόμμα της Μέρκελ, CDU, να παραμένει πρώτη δύναμη, ωστόσο αποσπά το χειρότερο ποσοστό στην ιστορία του: μόλις 26%.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν οι Πράσινοι (Die Gruene) με ποσοστό 17%, ενώ οι ευρωσκεπτικιστές «Εναλλακτική για τη Γερμανία» ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση (ποσοστό 16%).
Ακολουθεί το κόμμα της Αντρέα Νάλες, οι Σοσιαλδημοκράτες, με ποσοστό 15%.Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) ισοψηφούν αποσπώντας 10%.

Η απογοήτευση των Γερμανών για το έργο της κυβέρνησης του Βερολίνου αντανακλάται στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Μόλις το 24% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο με το έργο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δηλαδή επτά ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο από τον Σεπτέμβριο.

Για το 56% των ερωτηθέντων,κύριος υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση στην κυβέρνηση είναι η Μέρκελ, για το 31% ο ηγέτης των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών, εταίρος της Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό και υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Χορστ Ζεεχόφερ ενώ για το 2% η Αντρέα Νάλες, αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 68% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από την πολιτική που ακολουθεί το Βερολίνο στο προσφυγικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου