Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Καθημερινά αντικείμενα που δεν ξέρατε ότι μπορούν να χακαριστούν!


Όλο και περισσότερο, τα κοινά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας είναι κυρίως ηλεκτρονικά είδη, καθιστώντας τα πράγματα πιο βολικά όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους χάκερς.
Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε καλύτερα να προστατεύσετε το σπίτι σας και την οικογένειά σας από επίδοξους ψηφιακούς εισβολείς.

Smart Tvs

17-Everyday-Things-You-Didnt-Know-Could-Be-Hacked-13-400x400.jpg 

Μια κομψή έξυπνη τηλεόραση παρουσιάζει προβλήματα σε πολλά επίπεδα. Ένας prankster θα μπορούσε να αλλάξει τα κανάλια σε σας, να παραγγείλει ταινίες που δεν θέλετε ή να αυξήσει την ένταση όταν δεν το περιμένετε.

Σε ένα άλλο επίπεδο, οι χάκερ μπορούν να δουν τις εφαρμογές τηλεόρασης (Netflix, Hulu κ.λπ.) για πληροφορίες πληρωμής και μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τηλεόρασή σας ως «πύλη» για να μπούν σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές στο σπίτι σας. "Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι πολλοί κατασκευαστές ορίζουν τους ίδιους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης για τον ίδιο τύπο συσκευών και συχνά οι χρήστες δεν τους αλλάζουν.

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε δέκα συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο και τουλάχιστον μία από αυτές δεν φροντίσατε να αλλάξετε κωδικό- ολόκληρο το δίκτυο παραβιάζεται. Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασής σας κάθε τρεις έως έξι μήνες για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Θερμοστάτες

17-Everyday-Things-You-Didnt-Know-Could-Be-Hacked-12-400x400.jpg

Ενώ είναι οικονομικά αποδοτικό και πρακτικό να μπορείς να ελέγχεις τη θερμοκρασία του σπιτιού σου, ενώ είσαι έξω, αλλά τα συστήματα smarthome είναι ευάλωτα, λέει ο Jason Hart, VP και CTO για την προστασία δεδομένων στο Gemalto. "Οι χάκερ μπορούν να ελέγξουν έναν θερμοστάτη και να στρέψουν τη ζέστη έως ότου ο ιδιοκτήτης πληρώσει ένα λύτρο".

Οθόνες παρακολούθησης μωρών

17-Everyday-Things-You-Didnt-Know-Could-Be-Hacked-11-400x400.jpg

Τα μόνιτορ μωρών συνδέονται συχνά με το δίκτυό του WiFi, επειδή θέλετε η εφαρμογή σας για κινητά να μπορεί να συνδεθεί με αυτά ανά πάσα στιγμή.
Αυτό γίνεται πρόβλημα, διότι, όπως εξηγεί η Eitan Bremler, συνιδρυτής και VP του προϊόντος Safe-T: "Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αλλάζουν τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης του μωρού τους, με αποτέλεσμα να το καθιστούν ορατό στο δίκτυο Wi-Fi, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε χάκερ μπορεί να σαρώσει τη μετάδοση IP και να το βρει. "Αν και όταν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι οι χάκερ μπορούν να συντονιστούν και να παρακολουθήσουν το μωρό σας, όπως κάνετε και εσείς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Για να διασφαλίσετε ότι η οθόνη σας δεν έχει χακαριστεί, η Bremler συνιστά τα εξής:
1. Εάν το προϊόν το υποστηρίζει, καταστήστε το αόρατο στις σάρωσεις Wi-Fi.
2. Αλλάξτε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης με έναν από τους δικούς σας, που αποτελείται από μια τυχαία σειρά γραμμάτων, αριθμών και χαρακτήρων.

Βηματοδότες

17-Everyday-Things-You-Didnt-Know-Could-Be-Hacked-9-400x400.jpg

Κι όμως! Ακόμα και η καρδιά σας μπορεί να χακαριστεί! Η FDA ανακάλεσε 465.000 βηματοδότες το 2017, επειδή φοβόταν ότι τα προβλήματα ασφάλειας θα μπορούσαν να οδηγήσουν ανθρώπους με κακές προθέσεις να αλλάξουν το ρυθμό του καρδιακού παλμού κάποιου και πιθανώς να οδηγήσουν ακόμα και σε θάνατο.

Οι συσκευές υγείας, όπως οι βηματοδότες, είναι ευαίσθητες σε εξωτερικές παρεμβολές, προκαλώντας μια πολύ εξειδικευμένη γωνία στον κόσμο του κυβερνοχώρου, λέει ο Mike Kijewski, Διευθύνων Σύμβουλος της MedCrypt, ο οποίος χρησιμοποιεί κώδικα για την εξασφάλιση δεδομένων και οδηγιών σε ιατρικές συσκευές και στη συνέχεια παρακολουθεί αυτές τις συσκευές σε πραγματικό χρόνο.

Ηλεκτρονικές κορνίζες

17-Everyday-Things-You-Didnt-Know-Could-Be-Hacked-8-400x400.jpg

Αυτά τα ψηφιακά πλαίσια που σας επιτρέπουν να αλλάξετε φωτογραφία με το χτύπημα του χεριού σας είναι ιδανικά για υπερήφανους παππούδες και για... χάκερς.

Η Sara Haghdoosti από την Mozilla τονίζει ότι "εάν έχουν πειραχτεί, οι αισθητήρες περιβάλλοντος φωτός του πλαισίου μπορούν να βοηθήσουν έναν κλέφτη να γνωρίζει οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στο σπίτι σας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου