Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Moσχαρίσια κεµπάπ

Το κεμπάπ είναι πιο μερακλίδικος μεζές για τη μπίρα, ενώ μπορεί να γίνει και ένα χορταστικό, σπιτικό σουβλάκι. Όσοι βρίσκουν τον αρνίσιο κιμά βαρύ, θα λατρέψουν αυτή την εκδοχή με μοσχαρίσιο κιμά.
Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα

Υλικά

    Για τα κεμπάπ

  • 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • πίτες αραβικές ή για σουβλάκι
  • ντομάτα, σε κυβάκια ή φέτες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνετε για αρκετή ώρα, ώστε να αναμιχθούν καλά και ομοιόμορφα.

Πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ πάχους 3εκ. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν τα ψήσετε.

Ψήνετε τα κεμπάπ σε σχάρα ή σχαροτήγανο καλά ζεσταμένα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου σας.

Σερβίρετε τα κεμπάπ μαζί με ψημένες πίτες, ψιλοκομμένη ντομάτα ανακατεμένη με μπόλικο μαϊντανό και ροδέλες κρεμμυδιού, γιαούρτι και πάπρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου