Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Έφτασαν κοντά στους ληστές των χρηματοκιβωτίων

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι διαρρήκτες άφησαν πίσω τους αξιοποιήσιμα στοιχεία
Λίγο έλειψε να πέσουν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. αυτή τη φορά οι ληστές των χρηματοκιβωτίων, που εισέβαλαν στις 4.30’ τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ένα εργοστάσιο παραγωγής τοματοπελτέ στην Αλίαρτο Βοιωτίας! Και δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί, καθώς άφησαν πίσω τους αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Οι δράστες ήταν τέσσερις κουκουλοφόροι που έφτασαν αθόρυβα στην κεντρική πύλη του εργοστασίου, ακινητοποίησαν τον φύλακα και ερεύνησαν τα γραφεία όπου βρήκαν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο φόρτωσαν στο μεγάλου κυβισμού τζιπ του διευθυντή του εργοστασίου που βρήκαν σταθμευμένο στο προαύλιο. Αυτό ενισχύει την πεποίθηση ότι πρόκειται για τους δράστες και της προηγούμενης ληστείας, όπου και τότε έκλεψαν όχημα της επιχείρησης για την διαφυγή τους.

Ωστόσο, την στιγμή που έβγαιναν από το εργοστάσιο έγιναν αντιληπτοί από το πλήρωμα περιπολικού του αστυνομικού τμήματος Αλιάρτου και ακολούθησε καταδίωξη. Σε έναν στενό δρόμο στην Κωπαΐδα, οι κακοποιοί εγκατέλειψαν το κλεμμένο τζιπ κλείνοντας τον δρόμο στους αστυνομικούς. Ωστόσο, δεν το πυρπόλησαν όπως συνηθίζουν, αλλά διέφυγαν παίρνοντας μόνο τα κλειδιά του και πιθανότατα επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα που είχαν αφήσει εκεί κοντά.

Το ότι το τζιπ βρέθηκε ακέραιο, σημαίνει ότι οι κουκουλοφόροι ληστές δεν πρόλαβαν να εξαφανίσουν τα ίχνη που ενδεχομένως είχαν αφήσει κι έτσι οι ειδικοί των εργαστηρίων της Εγκληματολογικής υπηρεσίας το «χτενίζουν» για να ανακαλύψουν τυχόν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους. Όσο για το χρηματοκιβώτιο, πιθανότατα ήταν άδειο ή το χρηματικό ποσό που περιείχε ήταν πολύ μικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου