Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Ηράκλειο: Οκτώ χρόνια δρούσε το κύκλωμα παράνομης εμπορίας όπλων

Η σπείρα είχε κάνει τουλάχιστον 56 πωλήσεις, διαθέτοντας πάνω από 1.000 όπλα και 400.000
σφαίρες τόσο στην Κρήτη, όσο και στη Βόρεια Ελλάδα
Από το 2010 έκανε εισαγωγές παράνομων όπλων και πυρομαχικών το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στο Ηράκλειο και είχε κάνει τουλάχιστον 56 πωλήσεις, διαθέτοντας πάνω από 1.000 όπλα και 400.000 σφαίρες τόσο στην Κρήτη, όσο και στη Βόρεια Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό, συντάσσεται ξεχωριστή δικογραφία που αφορά στους δεκάδες αγοραστές, οι οποίοι ταυτοποιούνται ο ένας μετά τον άλλον. Ήδη η Ασφάλεια Χανίων συνέλαβε δυο αγοραστές όπλων σε περιοχές του Βάμου και της Κισάμου, ενώ ο αριθμός των συλλήψεων αναμένεται να αυξηθεί όσο προχωρούν οι έρευνες.


Τα παράνομα φορτία έφταναν από τη Βουλγαρία κρυμμένα στον διπλό πάτο κοντέινερ και τη μεταφορά τους αναλάμβαναν ο Βούλγαρος που αναζητείται και ένα μέλος του κυκλώματος από τη Βέροια που έχει συλληφθεί. Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται ο 55χρονος γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου που έχει απασχολήσει τις αρχές και για άλλα αδικήματα, με άμεσους συνεργάτες τον έναν από τους γιους του και τον διευθυντή της μεταφορικής εταιρείας.

Ο τελευταίος αναλάμβανε τη μεταφορά του οπλισμού που πωλούνταν εκτός Κρήτης, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του συνεργού του από τη Βέροια για να μην φαίνεται η εμπλοκή τους. Στην ογκώδη δικογραφία περιλαμβάνονται η σύζυγος του επιχειρηματία και η αδελφή της, ενώ ο δεύτερος γιος του αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου