Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Αίγυπτος: Με ποσοστό 97,08% επανεξελέγη πρόεδρος ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι

Περίπου 22 εκατομμύρια ψήφους πήρε ο νυν πρόεδρος, που ανανεώνει τη θητεία του –
Η συμμετοχή ανήλθε στο 41,5%





Νέα θητεία στην προεδρία της Αιγύπτου κατοχύρωσε ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, που κέρδισε στις εκλογές με ποσοστό 97,08%. Σύμφωνα με την εκλογική Αρχή της Αιγύπτου, ο αλ Σίσι έλαβε 22 εκατομμύρια ψήφους.

Η συμμετοχή στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, που θεωρήθηκαν βασικό διακύβευμα, ανήλθε στο 41,5% όπως ανακοίνωσε ο Λασίν Ιμπραήμ, ο πρόεδρος της Αρχής.

Όταν ο Ιμπραήμ ανακοίνωσε τη νίκη του Σίσι, οι παριστάμενοι χειροκρότησαν θερμά.

Περίπου 25 εκατομμύρια Αιγύπτιοι προσήλθαν στις κάλπες, ενώ πάνω από το 92% των ψηφοδελτίων ήταν έγκυρα. Η εκλογική επιτροπή επισήμανε ότι η ψηφοφορία διεξήχθη ελεύθερα και δίκαια.

Μόλις 2,92% πήρε ο ανθυποψήφιος του Σίσι


Απόλυτο φαβορί, ο πρόεδρος Σίσι είχε μοναδικό αντίπαλο σε αυτήν την αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο τον Μούσα Μουστάφα Μούσα, έναν πολιτικό ελάχιστα γνωστό στο ευρύ κοινό και σύμμαχο του νυν προέδρου. Ο Μούσα συγκέντρωσε ποσοστό 2,92% των ψήφων.

Το 2014 ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι είχε εκλεγεί στον προεδρικό θώκο της Αιγύπτου με ποσοστό 96,9% των ψήφων, έναν χρόνο μετά την αποπομπή από τις ένοπλες δυνάμεις, των οποίων ηγείτο εκείνη την εποχή ο Σίσι, του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου