Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Αλβανοί ξερίζωσαν 113 κιλά θαυματουργού βοτάνου

Πρόκειται για το φυτό "δρακάκι", που η επιστημονική του ονομασία είναι primula veris.
Με αμείωτη ένταση, παρά τις συνεχείς συλλήψεις, συνεχίζεται η λεηλασία της ελληνικής γης από
επιτήδειους Αλβανούς που έχουν βάλει στο μάτι τα πολύτιμα θεραπευτικά βότανα, τα οποία μοσχοπουλάνε στις ευρωπαϊκές χώρες. Άλλοι δυο συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή Φούρκα της Κόνιτσας.

Οι δύο Αλβανοί ηλικίας 54 και 36 χρόνων είχαν περάσει παράνομα στην χώρα από αφύλακτο σημείο της μεθορίου και είχαν φτάσει σε μια δύσβατη και ορεινή περιοχή, όπου όλη τη νύχτα ξερίζωναν ποσότητες του αρωματικού και φαρμακευτικού φυτού “λουλούδι του Δαρβίνου”, που είναι περιζήτητο για τις διουρητικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και ηρεμιστικές ιδιότητές του και γι' αυτό κοστολογείται με αρκετές χιλιάδες ευρώ το κιλό!

Όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, είχαν ήδη συλλέξει 112 κιλά και 900 γραμμάρια του φυτού "δρακάκι", που η επιστημονική του ονομασία είναι primula veris. Τα φυτά κατασχέθηκαν και οι αλλοδαποί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για παράβαση του νόμου περί προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το πόσο περιζήτητο είναι το θαυματουργό βότανο στις ευρωπαϊκές αγορές, φαίνεται από το γεγονός ότι καταπολεμά ασθένειες όπως περικαρδίτιδα, υδρωπικία, πέτρες στα νεφρά, πονοκέφαλο, αϋπνία, αλλά και τον βήχα, την βρογχίτιδα, τον κοκκύτη, την πνευμονία και τη νευραλγία, ενώ το αιθέριο έλαιο του εφαρμόζεται σε ανοιχτές πληγές και μώλωπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου