Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η Νότια Κορέα απομακρύνει τα μεγάφωνα της... προπαγάνδας

Νέα εξέλιξη μία ημέρα μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Μουν Τζάε Ιν και Κιμ Γιονγκ Ουν για τη διακοπή του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ
Ιστορικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικο της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, καθώς μετά από πολλές δεκαετίες που ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί μεταξύ του πολέμου και της ειρηνικής διαβίωσης, η κατάσταση δείχνει να οδεύει προς εξομάλυνση, ιδιαίτερα δε μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ μεταξύ του ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ Κιμ Γιονγκ Ουν και του Νοτιοκορεατή προέδρου Μουν Τζάε Ιν.

Η νέα εξέλιξη και σαφές δείγμα της αλλαγής του πολεμικού κλίματος που διχοτόμησε την κορεατική χερσόνησο, αποτελεί η απόφαση της Σεούλ να απομακρύνει από τα σύνορα τα... μεγάφωνα της προπαγάνδας, τα οποία δονούσαν για πολλά χρόνια την ατμοσφαιρα, με μηνύματα κατά της Πιονγκγιάνγκ.

Την Κυριακή, ο εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας είχε ανακοινώσει ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, συμφώνησε να διακόψει εντός του Μαΐου το πυρηνικό του πρόγραμμα, το οποίο αποτελούσε απειλή για τη Σεούλ, τις ΗΠΑ, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, μετά τις επιτυχείς εκτοξεύσεις υπερατλαντικών βαλλιστικών πυραύλων.

Την ίδια στιγμή δρομολογείται συνάντηση μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις τους.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε Ιν, τόνισε ότι η συμφωνία με τον Κιμ Γιονγκ Ουν θα αποτελέσει ένα μεγάλο δώρο σε όλο το κορεατικό έθνος, αλλά και για όλους τους ανθρώπους του κόσμου που αγαπούν την ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου