Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Σάλος στην Καλαμάτα: Είχαν τοποθετήσει κοριό στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη

Εδώ και καιρό της είχαν μπει «ψύλλοι στ' αυτιά» - Οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν καθώς
εντοπίστηκε σύστημα υποκλοπής – Οι διωκτικές αρχές διερευνούν την υπόθεση Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι κάποιοι είχαν «φυτέψει» κοριό, στον υπολογιστή της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη





Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, η αντιπεριφερειάρχης υποψιαζόταν από καιρό ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, μέχρι που επιβεβαιώθηκε. Χθες, αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έφυγαν από το γραφείο της με τον υπολογιστή της, όπου ήταν «φυτεμένος» ένας κοριός παρακολούθησης.

Μετά τα ευρήματα, η κυρία Αλειφέρη έκανε μια λιτή δήλωση, παρουσία του εισαγγελέως Καλαμάτας, ο οποίος έδωσε παραγγελία για τη σχετική έρευνα, όταν του εκμυστηρεύτηκε τις υποψίες της. 
Εξετάζουν το χρόνο τοποθέτησης του κοριού 

Οι αρχές εξετάζουν το χρόνο που τοποθετήθηκε ο κοριός, καθώς δεν αποκλείεται να έχει μπει στον υπολογιστή πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η κυρία Αλειφέρη.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος ερευνών, ενώ αρκετοί υπάλληλοι αναμένεται να κληθούν να δώσουν απαντήσεις και εξηγήσεις.

Πώς της μπήκαν «ψύλλοι στ' αυτιά» 

Οι υποψίες της αντιπεριφερειάρχη ξεκίνησαν όταν άρχισε να συνειδητοποιεί ότι όσα λέγονταν στο γραφείο της δεν ... καλύπτονταν από εμπιστευτικότητα. Ως εκ τούτου, αποφάσισε να επισκεφθεί τον εισαγγελέα.

Μετά από εισαγγελική παραγγελία, στο γραφείο της πήγαν αστυνομική της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, που διερεύνησαν το γραφείο της κυρίας Αλειφέρη αλλά και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Το «ύποπτο υλικό» βρέθηκε στον υπολογιστή που υπήρχε στο γραφείο της και ειδικότερα, στον πύργο του υπολογιστή. Το μηχάνημα είχε τη δυνατότητα μετάδοσης όσων γίνονταν στο γραφείο της σε πραγματικό χρόνο. Ο υπολογιστής κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και θα σταλεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα για περαιτέρω έρευνα.

Έρευνα και στους υπόλοιπους υπολογιστές 

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο και των υπολοίπων υπολογιστών που βρίσκονται  στο γραφείο υποδοχής και γραμματείας της αντιπεριφερειάρχη, ενώ έγινε εξονυχιστικός έλεγχος και στο Τμήμα Πληροφορικής.  Επίσης, ελέγχθηκαν τα γραφεία των διευθυντών των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την πιθανότητα να παρακολουθούνται και αυτοί.

Τι δήλωσε η κυρία Αλειφέρη

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Διενεργήθηκε έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο γραφείο μου υπάρχει υποκλοπή ή παρακολούθηση συνομιλιών. Θέλω να πω πως ό,τι ευρήματα υπάρχουν έχουν κατασχεθεί και αναμένουμε από τα εργαστήρια και τις εισαγγελικές Αρχές τα αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή αυτό που μας ενδιαφέρει και διερευνάται είναι να διασφαλιστεί το σύνολο της λειτουργίας της διοίκησης. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια, θα σας ενημερώσω».

Το θέμα απασχόλησε και την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεκλήθη εκτάκτως χθες το μεσημέρι από τον Πέτρο Τατούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου