Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Το τραγικό τέλος του CEO της μεγαλύτερης εταιρείας catering και της οικογένειας του


Ο διευθύνων σύμβουλος της Compass Group Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας catering στον κόσμο με έδρα τη Βρετανία, οι δύο γιοι του, καθώς επίσης η μνηστή του με την κόρη της
ήταν μεταξύ των θυμάτων της συντριβής υδροπλάνου σε ποταμό του Σίδνεϋ της Αυστραλίας ανήμερα την πρωτοχρονιά.




Όπως ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές Αρχές, νεκροί είναι ο 58χρονος Richard Cousins, οι γιοι του Edward, 23 ετών, και William, 25, καθώς και η μνηστή του Emma Bowden, 48 ετών και η μικρή της κόρη Heather, 11 ετών. Νεκρός είναι και ο πιλότος του αεροσκάφους, Gareth Morgan, 44 ετών.
Ο Cousins επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί στις 31 Μαρτίου. Η Compass ανακοίνωσε ήδη πως ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Dominic Blakemore, θα αναλάβει καθήκοντα άμεσα και όχι την 1η Απριλίου, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.
«Οι σκέψεις όλων στην Compass είναι με την οικογένεια του Richard και με τους φίλους του. Τους εκφράζουμε τα βαθύτατα συλληπητήρια μας», αναφέρει ανακοίνωση του Προέδρου της Compass, Paul Walsh. «Ο Richard ήταν γνωστός και αξιοσέβαστος για την ανθρωπιά του και το στυλ του που μεταμόρφωσε την Compass σε μία από τις ηγέτιδες δυνάμεις του επιχειρείν στη Βρετανία», πρόσθεσε.
Ο Cousins κρατούσε τα ηνία της εταιρείας τα τελευταία 11 χρόνια έπειτα απ' την απόφαση του να αποχωρήσει από τη θέση του ανώτερου διευθυντικού στελέχους στην μεγάλη αλυσίδα λιανικής Tesco.
Ήταν ευρέως γνωστός για την πετυχημένη του θητεία κατά την οποία μετέτρεψε την Compass σε μία απ' τις εταιρείες του FTSE 100 με τις καλύτερες επιδόσεις. Μάλιστα το Harvard Business Review τον είχε χαρακτηρίσει ως έναν απ' τους πιο αποδοτικούς CEOs στον κόσμο.
Η Compass με ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 23 δισ στερλινών, απασχολεί περίπου 550.000 υπαλλήλους ανά τονκόσμο παρέχοντας υπηρεσίες catering από σχολεία και επιχειρήσεις ως και ένοπλες δυνάμεις.
Οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου