Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Η Αποκριά στην Αθήνα

Με τον ντελάλη στους δρόμους της πόλης ξεκινά ο κύκλος των αποκριάτικων εκδηλώσεων που οργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ Το πρωί του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου ξεκινά ο κύκλος των εκδηλώσεων για την Αποκριά στην Αθήνα – ένας κύκλος πολυποίκιλων εκδηλώσεων που
ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου με το παραδοσιακό γλέντι του δήμου Αθηναίων στο Λόφο του Φιλοπάππου.





Οι εκδηλώσεις που θα καλύπτουν όλες τις περιοχές της Αθήνας οργανώνονται με ευθύνη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εκκίνηση των εκδηλώσεων γίνεται το πρωί του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, στις 11:00 «Ο ντελάλης στους δρόμους» με το Καλλιτεχνικό Δίκτυο Κινητήρας να διαλαλεί την έναρξη της Αποκριάς. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει οι καλλιτέχνες του «Κινητήρα» είναι καθορισμένη και είναι ή εξής: Πνευματικό Κέντρο δήμου Αθηναίων, πλ. Κολωνακίου, πλ. Προσκόπων (Παγκράτι), πλ. Βαρνάβα (Παγκράτι), Μετρό Αγ. Ιωάννης, Μετρό Ακρόπολη, Βεΐκου, Γ. Ολυμπίου, πλ. Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα), Μετρό Κεραμεικός, πλ. Ασωμάτων.
Την ίδια μέρα, στο Μουσείο ΛαϊκήςΤέχνης & Παράδοσης“Αγγελική Χατζημιχάλη” δήμου Αθηναίων (12:00-13:00) θα γίνει η εκδήλωση με τις « Ιστορίες από τότε που τα ζώα μιλούσαν». Πρόκειται για μια αφήγηση παραμυθιού από το Εργαστήρι θεατρικού & εικαστικού παιχνιδιού Κόκκινη Κλωστή, η οποία απευθύνεται σε γονείς και σε παιδιά άνω των 5 ετών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται εδώ.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στο Λόφο Φιλοπάππου, με την Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων ( στις 10 το πρωι) για να ακολουθήσει στη συνέχεια παραδοσιακό γλέντι με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο. Την ίδια μέρα στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (Κ.Α.Π.Α.Ψ.)  θα στηθεί από τις 11 το πρωί παραδοσιακό γλέντι με μουσική & χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου