Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ρωσία: Επιδρομή της αστυνομίας σε σινεμά που έπαιζε την ταινία «Θάνατος του Στάλιν»

Αστυνομικοί έκαναν επιχείρηση σε κινηματογράφο που αποφάσισε να παίξει το απαγορευμένο φιλμ – Η σατιρική ταινία αναφέρεται στη διαδοχή του Στάλιν Οπλισμένοι αστυνομικοί της ρωσικής αστυνομίας και αξιωματικοί ντυμένοι με πολιτικά βρέθηκαν σε
κινηματογράφο της Μόσχας που αψήφισε την κυβερνητική απαγόρευση για την προβολή της μαύρης κωμωδίας «Ο θάνατος του Στάλιν» του Αρμάντο Ιανούτσι.





Η επιχείρηση έγινε στον κινηματογράφο Pioner, που βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας. Η αστυνομία επιβεβαίωσε μόνο ότι διεξάγει έρευνα.

Παράλληλα με τους έξι ενστόλους, αξιωματικοί με πολιτικά έκαναν ερωτήσεις στο προσωπικό και συγκέντρωναν στοιχεία για την προβολή. 
Ωστόσο, ο κινηματογράφος επιμένει ότι θα συνεχίσει κανονικά τις προβολές. Ωστόσο, το υπουργείο Πολιτισμού έχει ανακοινώσει ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται πρόστιμο και πιθανή αναστολή της λειτουργίας για ένα διάστημα.

Η ταινία πραγματεύεται με έναν κωμικό τρόπο όσα ακολούθησαν το θάνατο του Στάλιν. Όμως, σύμφωνα με το υπουργείο, η προβολή απαγορεύτηκε. Μέλη της επιτροπής που αποφάσισαν για το ζήτημα υποστήριξαν ότι το φιλμ είναι προσβλητικό, βλάσφημο, και εξτρεμιστικό.

Ωστόσο, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών κινηματογράφων στη Ρωσία υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση είναι παράνομη καθώς για το ζήτημα έπρεπε να αποφασίσουν τα δικαστήρια.

Από την άλλη πλευρά, το κοινό μάλλον δείχνει ενδιαφέρον για την ταινία, καθώς τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου