Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Πανικός στο Παρίσι: Εκκενώθηκε ο Ζωολογικός Κήπος μετά την απόδραση 50 μπαμπουίνων

Οι περισσότεροι εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στο σημείο φύλαξής τους - Διέφυγαν και αναζητούνται τέσσερα ζώα - Ένοπλοι αστυνομικοί περιμετρικά του Πάρκου για να μην διαφύγουν στους δρόμους της πρωτεύουσας Την εκκένωση του Ζωολογικού Κήπου στο
Παρίσι με κατεπείγουσα διαδικασία διέταξαν οι γαλλικές αρχές, καθώς διαπιστώθηκε η απόδραση τουλάχιστον 50 μπαμπουίνων από το κλουβί τους, γεγονός που έθεσε εκατοντάδες επισκέπτες και παιδιά απ' όλον τον κόσμο, σε άμεσο κίνδυνο.





Η διοίκηση του Ζωολογικού Πάρκου φρόντισε ώστε να αποχωρήσουν οι επισκέπτες, ενώ ενεργοποιήθηκαν αμέσως οι φύλακες, προκειμένου να εντοπιστούν τα ζώα και να επιστρέψουν στο σημείο φύλαξής τους.


Περιμετρικά του Ζωολογικού Πάρκου είχαν παραταχθεί ένοπλοι αστυνομικοί, με εντολή να μην επιτρέψουν στα ζώα να βγουν εκτός των εγκαταστάσεων και να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι 50 μπαμπουίνοι που κατάφεραν να αποδράσουν από το κλουβί τους, εντοπίστηκαν γύρω από τον ψεύτικο βράχο Grand Rocher, στο κέντρο του Πάρκου.

Μετά από τιτάνια προσπάθεια, οι υπεύθυνοι κατάφεραν να «συλλάβουν» τους περισσότερους, ωστόσο τουλάχιστον τέσσερα ζώα δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν. Οι αρμόδιοι δήλωσαν βέβαιοι ότι οι μπαμπουίνοι δεν ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους.

Όσον αφορά τα μέτρα που ελήφθησαν, οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο είδος γίνεται πολύ επιθετικό σε κατάσταση πίεσης, ενώ είναι πολύ πιο δυνατά από τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου