Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Η Καφέ Αρκούδα του κρασιού!

Η Καφέ Αρκούδα του κρασιού!
Ένα δώρο τριών «φίλων» για φίλους όπου το Κατώγι Αβέρωφ επιμελήθηκε την παραγωγή και εμφιάλωση του κρασιού, η δημιουργική ομάδα Bob Studio εμπνεύστηκε το concept και εικονογράφησε το εικαστικό και οι Αφοί Κοντορούση Γραφικές Τέχνες υλοποίησαν τις εκτυπώσεις
Το Μάρε Ούρσα – ένα κρασί εσοδείας 2012, από σταφύλια καλλιεργημένα στον αμπελώνα του Κτήματος Αβέρωφ στα βουνά του Μετσόβου, που εκφράζει με μοναδικό τρόπο τον τόπο καταγωγής του- είναι μια έμπνευση τριών «φίλων» για φίλους.




Το Κατώγι Αβέρωφ επιμελήθηκε την παραγωγή και εμφιάλωση του κρασιού, η δημιουργική ομάδα Bob Studio εμπνεύστηκε το concept και εικονογράφησε το εικαστικό και οι Αφοί Κοντορούση Γραφικές Τέχνες υλοποίησαν τις εκτυπώσεις.


Αλλά, ας «μείνουμε» για λίγο στο δώρο! Η τελευταία χρονιά κυκλοφορίας για το Κτήμα Αβέρωφ Cabernet Sauvignon, κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, εμφιαλώνεται με μία συλλεκτική ετικέτα και παίρνει το βλάχικο όνομα «Μάρε Ούρσα» (Μεγάλη Αρκούδα) τιμής ένεκεν στην καφέ αρκούδα που ζει στην περιοχή.

Σε σχετικό σημείωμα διαβάζουμε: «Η καφέ αρκούδα ζει στις πλαγιές της Πίνδου, περιδιαβαίνοντας μέσα από τα αμπέλια του Γινιέτς στο Μέτσοβο. Κάθε χρόνο δοκιμάζει τα σταφύλια, κόβοντάς τα με τρόπο ευγενικό σαν να’ ναι η κυρά του αμπελώνα. Ξέρει ότι πρέπει να περιμένει να ωριμάσουν και προετοιμάζεται για τον τρύγο, τη μεγάλη γιορτή του φθινοπώρου. Οι πατημασιές που αφήνει πίσω της προδίδουν το πέρασμα της.

Το βράδυ πριν τον τρύγο, κάνει την τελευταία της μεγαλοπρεπή επίσκεψη για να απολαύσει τα πιο γλυκά, τα πιο μεστά, τα πιο εκλεκτά σταφύλια των βουνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου