Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Η σύναξη των μικροζυθοποιών

Η σύναξη των μικροζυθοποιών
Μικρές, τοπικές παραγωγές από όλη την Ελλάδα έδειξαν στην Θεσσαλονίκη το άλλο πρόσωπο της μπύρας
H Αλη και η Sknipa έπαιζαν εντόςέδρας. Στο γήπεδο τους. Η πρώτη από την δύο – παιδί της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλονίκης- ήρθε από την Σίνδο και η δεύτερη -καρπός των προσπαθειών της Πρότυπης Μικροζυθοποιϊας Θεσσσαλονίκης- έφθασε κατευθείαν από το 17 ο χιλιόμετρο της Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου.




Οι δύο ντόπιες φίρμες μπύρας μαζί με πολλές άλλες από την Αθήνα, τα νησιά κλπ συμμετείχαν στο πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικής Μικροζυθοποιίας που έγινε στη Θεσσαλονίκη ( για την ακρίβεια στο Biscotto Cafe, στην πλατεία του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos, το διήμερο 7-8 Ιουλίου 2017).


Μαζί με τις δύο ντόπιες φίρμες που όμως έχουν πετύχει μια πανελλαδική διείσδυση στην αναδυόμενη αγορά της μπύρας των μικρών και τοπικών παραγωγών βρέθηκαν στο Φεστιβάλ: Οι μπύρες Νήσος από το νησί της Τήνου (Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στο νησί της Τήνου, η επωνυμία της εταιρείας), οι μπύρες Corfu Beer της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας από το νησί των Φαιάκων, οι μπύρες με το σήμα Donkey από την Ζυθοποϊία Σαντορίνης, η αθηναϊκή Noctua γέννημα- θρέμμα της Πειραιώς στο περιοχή Γκάζι, οι μπύρες της Ζυθοποιιας Χίου ( ειδικά η Fresh Chios Beer), οι μπύρες της εταιρείας Έλιξη Ελληνική Ζυθοποιία (όπως η Marea,η Delphi) με μονάδα παραγωγής λίγο έξω από την Χαλκίδα, οι μπύρες της εταιρείας Kirki Microbrewery Products με έδρα τον Πειραιά (η Kirki και η Pikri), η Zythos Vap από την Ρόδο, οι μπύρες της εταιρείας Κορφή (έδρα, ο Κάτω Άγιος Ιωάννης Πιερίας) όπως η Δίας ή οι δύο VamBeer και τέλος, οι μπύρες με το σήμα Volkan και αναφορά στο νησί της Σαντορίνης.



Η είσοδος ήταν 5 ευρώ και για τις δύο μέρες και η μπύρα έρεε άφθονη ακολουθώντας τους ρυθμούς της μουσικής. Μια έξυπνη ιδέα – δροσερή, εντελώς καλοκαιρινή- που συγκέντρωσε νεαρόκοσμο που γνώρισε τις μικρές, τοπικές παραγωγές από όλη την Ελλάδα.

Για τέλος, κράτησα μια σκέψη: Τέτοιες εκδηλώσεις είναι και μια εναλλακτική σκέψη για διέξοδο στη παραγωγή. Πόσοι μέσα από τους συμμετέχοντες νέοι χημικοί και τεχνολόγοι τροφίμων δεν έκαναν ήδη την σκέψη… Μην ξεχνάμε, ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια φοιτητούπολη όπως επίσης και οι σπουδές πρέπει να βρίσκουν κανάλια επικοινωνίας με τον κόσμο της παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου