Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Efka.gov.gr: Οδηγίες για τον κωδικό πληρωμής των εισφορών στον ΕΦΚΑ

email
Έως το τέλος του μήνα έχουν προθεσμία εργοδότες, επαγγελματίες και αγρότες να πληρώσουν τις νέες εισφορές του ΕΦΚΑ -
Η πληρωμή θα γίνεται στις τράπεζες είτε στα γκισέ είτε ηλεκτρονικά μέσω web banking - Με τον κωδικό πληρωμής που αναγράφουν τα ειδοποιητήρια η καταβολή.
Με τα ειδοποιητήρια ανα χείρας ή μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών των πιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να προσέλθουν όλοι οι επαγγελματίες, οι εργοδότες αλλά και οι αγρότες ώστε να να πληρώσουν τις νέες εισφορές του ΕΦΚΑ για τον μήνα Ιανουάριο 2017.
Οι υπόχρεοι εφόσον δεν έχουν λάβει τα ειδοποιητήρια μπορούν μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα efka.gov.gr να βρουν τον κωδικό πληρωμής ώστε να προβούν στην πληρωμή των εισφορών τους με όποιο τρόπο και να επιλέξουν.
Υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, που έχουν ενεργό Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ – μπλοκάκι), από την 1.1.17 και μετά. Όσοι όμως έχουν «κλείσει το μπλοκάκι» τους δεν θα βρεθούν μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη της καταβολής εισφορών. Όλοι οι ασφαλισμένοι  καταβάλλουν εισφορές με βάση το Καθαρό Φορολογητέο Εισόδημα του 2015.
Πως βρίσκεται το ειδοποιητήριο και την ταυτότητα οφειλής
1) Κάντε «κλικ» στις «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες»
efka1.png
2) Μπείτε στην αρχή της σελίδας στο «ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ»
efka2.png
3) Στη συνέχεια πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς του Taxisnet
efka5.png
4) Αμέσως μετά το σύστημα ζητάει το ΑΜΚΑ (Το ΑΦΜ είναι προσυμπληρωμένο)
efka7.png
5) Το σύστημα θα σας στείλει στην αρχική σελίδα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, δηλαδή στην ΗΔΙΚΑ
6) Αφού γίνει η ταυτοποίηση του ασφαλισμένου μπορείτε να δείτε τις εισφορές αρχικά με «μια ματιά» όπως αναφέρει το σύστημα, ενώ αν μπείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τις υποχρεώσεις κοινωνικής ασφάλισης υπάρχουν αναλυτικά οι εισφορές.
efka12.png

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+