Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Το αγόρι από το Μπαγκλαντές που μετατρέπεται σε πέτρα

Φωτογραφίες: Δείτε το αγόρι από το Μπαγκλαντές που μετατρέπεται σε πέτρα
Παρότι στο πρόσωπο φαίνεται καλά, στο σώμα του το δέρμα είναι παχύ και καλυμμένο με κάτι που μοιάζει με φολίδες
Περιθωριοποιημένο, αποκλεισμένο από κάθε κοινωνική δραστηριότητα και ακόμα και το σχολείο- είναι ένα 8χρονο αγόρι από το Μπαγκλαντές.. Η σπάνια δερματική ασθένεια από την οποία πάσχει τρομοκρατεί τα άλλα παιδιά ενώ ο ίδιος υποφέρει από αβάσταχτους πόνους και μόνο στο άγγιγμα.




Ο Melendi Hassan αναγκάζεται να ζει στο περιθώριο λόγω της νόσου που μετατρέπει το δέρμα του σε πέτρα.

Παρότι στο πρόσωπο φαίνεται καλά, στο σώμα του το δέρμα είναι παχύ και καλυμμένο με κάτι που μοιάζει με φολίδες.

Η κοινότητα στην οποία ζει, ακόμα και η ίδια η γιαγιά του, τον απεχθάνονται, σύμφωνα με τη μητέρα του, η οποία απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να βοηθήσει το παιδί της να αντιμετωπίσει την πάθηση που του στερεί την παιδική του ηλικία.



Ο 8χρονος, όπως γράφει η Daily Mail, πασχίζει για να φορέσει ρούχα ενώ ακόμα και η παραμικρή τριβή στο δέρμα του προκαλεί αφόρητους πόνους. Η όψη του τρομάζει τα υπόλοιπα παιδιά στο χωριό του και κανείς δεν κάνει παρέα μαζί του.

«Τα άλλα παιδιά τον απεχθάνονται, όλοι τον μισούν. Ούτε η πεθερά μου δεν τον θέλει, εκλιπαρώ την κυβέρνηση να με βοηθήσει» δηλώνει η μητέρα του.

Οι γονείς του έχουν ξοδέψει όσα λεφτά είχαν κι όσα λεφτά βγάζουν από τις δουλειές τους στους γιατρούς και τις θεραπείες του γιου τους. Αλλά κάποια στιγμή τα λεφτά τελείωσαν και το αγόρι δεν έχει δει γιατρό εδώ και έναν χρόνο.

«Τον γράψαμε στο σχολείο αλλά εκεί τον χτυπούσα τα άλλα παιδιά, γύριζε σπίτι κλαίγοντας. Ζητήσαμε από τους δασκάλους να τον προσέχουν και να μην αφήνουν κανέναν να τον χτυπά αλλά εκείνοι μας είπαν πως δεν μπορούσαν να επιβληθούν στους μαθητές και πως η παρουσία του επηρέαζε τη μελέτη τους» περιγράφουν οι γονείς του. «Ακόμα και οι δάσκαλοι του μιλούσαν από απόσταση. Δεν έχει φίλους, δεν βγαίνει ποτέ έξω. Το να τον βλέπουμε να ζει μόνος είναι τόσο θλιβερό, κλαίει και λέει πως υποφέρει. Πάντα του λέμε πως ο Αλλάχ τον έκανε διαφορετικό και με τη βούλησή του θα μπορέσει να σπουδάσει και να ζήσει μια υγιή, κανονική ζωή…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου