Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Πρεμιέρα με διαμαρτυρίες εργαζομένων για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Διχασμός επικρατεί μεταξύ εμπόρων και καταναλωτών για την πρώτη Κυριακή λειτουργίας των καταστημάτων.Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία
Ελληνικού Εμπορίου, μόλις το 54% των εμπορικών συλλόγων δηλώνει ότι τα μέλη τους θα έχουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους στις 3 Νοεμβρίου, μία από τις επτά Κυριακές το χρόνο, που δίνεται η δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00 και ο Πειραιάς 11:00-15:00, όταν το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου, σύμφωνα με το νόμο, είναι 11:00-20:00.


Να υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα να ανοίγουν και τις 52 Κυριακές τον χρόνο έχουν τα εμπορικά καταστήματα που έχουν συνολική επιφάνεια μέχρι 250 τμ, να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Το newsbeast.gr βρίσκεται στην Οδό Ερμού για να καταγράψει τις αντιδράσεις εμπόρων και καταναλωτών, κατά την πρώτη Κυριακή εφαρμογής του μέτρου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, εργαζόμενοι που αντιδρούν στο μέτρο του ανοίγματος έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ενημερώσουν το αγοραστικό κοινό για τις θέσεις τους, με τον αριθμό τους ολοένα να αυξάνεται.

Στο πλευρό των εργαζομένων έχουν σπεύσει συνδικαλιστές και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, καθώς και η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, που έπαιξαν το «Ποτέ την Κυριακή» ως ένδειξη συμπαράστασης.

1 σχόλιο:

  1. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΑ ΚΡΙΣΗ,ΑΝΕΡΓΕΙΑ,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ.ΣΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ,ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ;ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ,ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΩ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ 200-300 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ;ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ,ΜΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου