Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μαραθώνιου

Μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος έρχονται στην Ελλάδα για τις εκδηλώσεις και τους αγώνες του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών (ΚΜΑ) που θα μεταδώσει ζωντανά η Δημόσια Τηλεόραση, από τις 8 έως 10 Νοεμβρίου 2013.

Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του Μαραθωνίου έρχονται στην Αθήνα για το Γκαλά της AIMS και τον ΚΜΑ, ενώ παρόντες θα είναι στις ίδιες εκδηλώσεις και η πρόεδρος του Μαραθωνίου της Βοστώνης και εκπρόσωποι 60 άλλων διεθνών Μαραθωνίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Σικάγο, του Βερολίνου και του Τόκιο.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν επίσης δεκάδες προσωπικότητες από τον ελληνικό χώρο των τεχνών, της τηλεόρασης, των επιχειρήσεων, της διπλωματίας, των κοινωνικών και εθελοντικών οργανώσεων και της πολιτικής.

Η Δημόσια Τηλεόραση όπως πάντα κοντά, στα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα, δεν θα μπορούσε να λείψει και από αυτό το κορυφαίο γεγονός του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών στις 10 Νοεμβρίου, αλλά και τις παράλληλές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο και την Παρασκευή πριν από τον Κλασικό Μαραθώνιο.

Την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, η Δημόσια Τηλεόραση θα μεταδώσει ζωντανά από τις 19:30’ εως τις 21:00’, την ανάδειξη των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου (AIMS Best Marathon Runner Award), από το Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. H εκδήλωση, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από εδώ και στο εξής θα διεξάγεται κάθε χρόνο μόνιμα στη χώρα μας, μετά από πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ.

Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Wilson Kipsang και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Μόσχας Stephen Kiprotich θα είναι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου Μαραθωνοδρόμου, ο οποίος θα ανακοινωθεί, μετά από σχετική παγκόσμια ψηφοφορία που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, κατά τη διάρκεια του Γκαλά, την Παρασκευή το βράδυ. Στις γυναίκες, η επιλογή της κορυφαίας είναι εξίσου δύσκολη.

Από τη μία είναι η Εdna Kiplagat, η μοναδική δρομέας που κατάφερε να κατακτήσει δύο συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους στο Μαραθώνιο, με νίκες στο Νταεγού το 2011 και τη Μόσχα το 2013. Η "αντίπαλός" της είναι επίσης δυνατή, καθώς πρόκειται για την Priscah Jeptoo, την "αργυρή" Ολυμπιονίκη του Λονδίνου και δεύτερη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011, η οποία με 2ωρ.20.15 έχει την καλύτερη επίδοση της περιόδου στην οποία αναφέρεται το βραβείο.

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, 12.30-13:30, μέσα από τον ιερό χώρο του Τύμβου στον Μαραθώνα η Δημόσια Τηλεόραση θα μεταδώσει την Τελετή Έναρξης του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνει και η Αφή της Φλόγας του Μαραθωνίου, που αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο του παγκοσμίου κινήματος του αγωνίσματος.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, από 08:00-12:00, ζωντανά, η Δημόσια Τηλεόραση με όλα τα μέσα της θα μεταδώσει το πολύχρωμο ποτάμι των 30.000 δρομέων που θα κατακλύσει τους δρόμους του Μαραθώνα, της Αττικής και της Αθήνας, στο πλαίσιο των αγώνων του Μαραθωνίου. Στις 08:00 και 09:05 το πρωί θα καλυφθούν οι εκκινήσεις και οι αγώνες των 5 και 10 χλμ., ενώ στις 09:00 ακριβώς θα ξεκινήσει από την ιστορική αφετηρία του Μαραθώνα ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

Η Δημόσια Τηλεόραση θα είναι εκεί να σας μεταφέρει ζωντανά τις προσπάθειες των χιλιάδων δρομέων από 100 χώρες του κόσμου, που θα τρέχουν στα βήματα του αρχαίου Αθηναίου Ημεροδρόμου-Στρατιώτη, με προορισμό τον τερματισμό τους στο Παναθηναϊκό Καλλιμάρμαρο Στάδιο λίγα λεπτά μετά τις 11:00.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου