Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΟΠΠ&Π «Ο Ξενοφών» Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος - Αφιέρωμα στον Υπερρεαλιστή Ανδρέα Εμπειρίκο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 στις 19.30 στο Μουσείο Οίνου ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, πραγματοποίησε
το 4ο Ποιητικό Αναλόγιο – Αφιέρωμα στον Υπερρεαλιστή Ανδρέα Εμπειρίκο.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Οργανισμού κα Μάρκου Παναγιώτα λέγοντας: 
«Ο Εμπειρίκος πιστεύει στη σωτηρία του κόσμου δια μέσου του έρωτα, ο πανερωτισμός θα δημιουργήσει, όπως διακηρύττει σε ένα του ποίημα, έναν καλύτερο κόσμο. Ο μελετητής του Γιώργος Θέμελης παρατηρεί: «είναι και αυτό μια λύση, που μπορεί, αν θέλεις, να την αρνιέσαι σαν θέση, να την δέχεσαι σαν ποίηση». Πραγματικά η λύση αυτή προσθέτει στην ποίησή του μια ιδιαίτερη ουσία που της προσδίδει χαρακτήρα συμβόλου. Του συμβόλου της Ομορφιάς, σαν μέσο λυτρωτικό σωτηρίας.
Υπάρχει στην ποίηση του Εμπειρίκου συνέπεια αισθητική και προσωπική στάση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα, υπάρχει μια θέαση κόσμου που ρίχνει λίγο φως στο σκότος όπου η ψυχή μας βασανίζεται προσμένοντας την λύτρωση. Η αληθινή ποίηση ξεπερνά πάντοτε την γενετική της αφετηρία για να φτάσει στο ύψος μιας λυτρωτικής προσδοκίας ατενίζοντας προς το μέλλον. Η ποίηση του Εμπειρίκου με την αρχέγονη ερωτική της ορμή που παίρνει υφή λυρικού οράματος είναι αναμφισβήτητα αληθινή, μια ποίηση που αναγκαστικά απευθύνεται στους λίγους, αλλά γνήσια πάντοτε. Ο ποιητής είναι άλλωστε ο καθοδηγητής των πολλών, ο «βοσκός» που δέχεται την μάστιγα του ανέμου δείχνοντας τον δρόμο για την πρόοδο, ιχνηλατώντας θριάμβους και δρέποντας «τους γυμνούς καρπούς των κορασίδων», «πρώτος αυτός και πίσω του το πλήθος». »
Ακολούθησε η αναφορά της κ. Εύης Μανοπούλου Φιλολόγου, Ποιήτριας για την ζωή και το έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου.

Ήταν μια εξαιρετική προσέγγιση!

Στην συνέχεια η ηθοποιός Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου έδωσε ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας και καταγοήτευσε το κοινό!

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Μαργέτης Αθανάσιος, από την Δημοτική Κοινότητα Αρτέμιδος ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Ρήγας Γρηγόριος, από το Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος τα μέλη κ. Αρμύρος Σπύρος, κ. Γερανιού Στεφανία και ο Εκδότης και Διευθυντής του δικτυακού περιοδικού ποίησης «Poetica» κ. Βεντούρας Ιωσήφ.

Ήταν άλλη μια υπέροχη βραδιά ποίησης!

Την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 στο Μουσείο Οίνου στις 19.30 ακολουθεί το 5ο Ποιητικό Αναλόγιο – Αφιέρωμα στον Νίκο Εγγονόπουλο.

Η Στεφανία Γουλιώτη απαγγέλει Bolivar!

Σας περιμένουμε!

1 σχόλιο:

  1. Η ΓΙΩΤΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ,Η ΝΤΡΠΗ ΤΗΣ ΚΟΝΩΝΙΑΣ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ,ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΗ;ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ.ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ,ΣΑΚΑΤΙΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ.ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ,ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΙΓΟ ΑΝΘΡΩΠΙΑ,ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου