Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με αχλάδι και τυρί

Πρωτότυπη συνταγή με ιδιαίτερη γεύση Υλικά για 4-6 άτομα


2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
½ φλιτζάνι αχλάδι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια σούπας τριμμένο τυρί τσένταρ
1 κουταλάκι σούπας φρυγανιά
1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
¼ του φλιτζανιού νερό
1 κουταλάκι σούπας νερό
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αχλάδι, το τυρί και τη φρυγανιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Μοιράζουμε το μείγμα με το αχλάδι στα δύο φιλέτα κοτόπουλου (έχουμε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγουμε το κάθε ένα σε ρολό. Τα στερεώνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζουμε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το τυρί και το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.

Ανακατεύουμε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλου ώστε να δέσει η σάλτσα.

Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.



Newsbeast.gr | ΓΥΝΑΙΚΑ : Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με αχλάδι και τυρί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου