Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ!

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας είναι τραγική.
Οι ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, το πάγωμα των προσλήψεων, η εφαρμογή του νόμου 3868/10 με καθορισμό
ζωνών εφημέρευσης και ανώτατο όριο εφημερίων ανά γιατρό, έχουν φέρει τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στο σημείο να δυσκολεύονται να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού στον οποίον αναφέρονται, οδηγώντας αυτά σε πλήρη λειτουργική αδυναμία που θα καταλήξουν στο κλείσιμο! Μέσα σε αυτά τα γενικά πλαίσια υπάγεται και το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης που εδώ και καιρό, έχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας μη μπορώντας να εκτελέσει το έργο για το οποίο προορίζεται ως μονάδα πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και καλύπτοντας με δυσκολία την αντιμετώπιση των έκτακτων-επειγόντων περιστατικών και τη συνταγογραφία ΜΟΝΟ τις πρωινές ώρες (από τις 9:00 έως τις 15:00)! Μάλιστα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου διασυνδεόμενων νοσοκομείων της υπ' αριθμ. 13/30.05.2012 συνεδρίασης, ορίζονται τα εξής: «Οι καθημερινές εφημερίες του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης (μετά τις 15:00) καθώς και οι εφημερίες που αφορούν σε αργίες και Σαββατοκύριακα θα εκτελούνται με κοινό πρόγραμμα εφημέρευσης των γιατρών των Κέντρων Υγείας Νέας Μακρης, Ραφήνας- Πικερμίου και Σπάτων, στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Σπάτων για το χρονικό διάστημα 01.06.2012 έως 30.06.2012».
Αυτό σημαίνει ότι:

  1. Οι περιοχές Γραμματικό, Βαρνάβας, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ζούμπερι, Μάτι μένουν ακάλυπτες από παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας επί 24ωρης βάσης, μην αγνοώντας την τεράστια συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού του Κ.Υ. όλα αυτά τα χρόνια, στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας (επειγόντων και μη) των πολιτών!
  2. Χάνεται πολύτιμος χρόνος αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών, με κίνδυνο τη ζωή τους!
  3. Στροφή στην ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, στην οποία δεν έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση!
  4. Υποβάθμιση του τόπου μας, έχοντας υπόψη ότι πολλά ταξιδιωτικά γραφεία διαφημίζουν την περιοχή και την ασφάλεια που παρέχεται στους ταξιδιώτες, υποσχόμενα δωρεάν υγειονομική περίθαλψη.
  5. Κακή υγεία των πολιτών-μη παραγωγικοί πολίτες-χαμηλη ανάπτυξη κ.α.
Ζητάμε:
  1. Την άμεση έκτακτη πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου ιατρικού Προσωπικού, για να μπορέσει επιτέλους το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής,(όπως άλλωστε το δικαιούνται ως φορολογούμενοι πολίτες). Μόνο όταν δούμε να γίνεται αυτό θα πειστούμε ότι πραγματικά δεν έχουν σκοπό για κλείσιμο μονάδων υγείας.
  2. Την κινητοποίηση και ενεργό συμπαράσταση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και την ενεργή συμμετοχή των τοπικών αρχών δήμων και τοπικής αυτοδιοίκησης, όλων των φορέων της περιοχής και των μεσών μαζικής ενημέρωσης για το μεγάλο αυτό πρόβλημα για την υγεία του πληθυσμού!
Ας ζητήσουμε όλοι μαζί:
  • προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού εδώ και τώρα,
  • προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υλικών και άμεσες ενέργειες για την πλήρη και ουσιαστική ανάπτυξη του Κ.Υ. της περιοχής μας!!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ!!!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!!!
ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ!!!
ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΖΩΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου