Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Σοκ στην ΕΛ.ΑΣ. - Αντεισαγγελέας Εφετών παραγγέλλει ποινικές διώξεις σε βάρος κορυφαίων συνδικαλιστών για πλαστογραφία μετά χρήσεως

Σοκ αναμένεται να προκαλέσει στην Αστυνομία η αποκάλυψη της παραγγελίας για άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος κορυφαίων εκπροσώπων του αστυνομικού συνδικαλισμού, για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως. Μια απόφαση της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του αντεισαγγελέα Εφετών κ. Γεωργίου Χαλιάσου με ημερομηνία 19
Ιανουαρίου 2012 που πριν από λίγες ημέρες μας εστάλη, πλην όμως το περιεχόμενο και ένα από τα ονόματα που περιέχονται θα μπορούσε υπό συνθήκες και προϋποθέσεις να εκληφθεί ως παρέμβαση σε σοβαρή εξω-αστυνομική διαδικασία που συντελέστηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Από την άλλη, θα ήμασταν αφελείς εάν πιστεύαμε πως η αποστολή του σχετικού φακέλου σ' εμάς δεν αποσκοπεί ή δεν υπηρετεί σκοπιμότητες, πλην όμως αυτό καθαυτό το περιεχόμενο και το καταστάλαγμα της απόφασης είναι τόσο σοβαρό, που θα ήταν δική μας δημοσιογραφική αφέλεια και δεοντολογική αμέλεια να μην το κοινοποιήσουμε.
Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε βάρος 7 κορυφαίων εκπροσώπων του αστυνομικού συνδικαλισμού, έγινε από αντίπαλο σχηματισμό στις 24 Μαρτίου του 2010, καθώς καταγγέλθηκαν "για πλαστογραφία με χρήση και για απάτη που φέρονται να τέλεσαν στην Αθήνα από το έτος 2007 κι εντεύθεν".
Σύμφωνα με την αίτηση της ποινικής δίωξης από τον αντίπαλο συνδικαλιστικά σχηματισμό, ""οι ανωτέρω, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους ως εκπροσώπων ... προέβησαν σε σωρεία πλαστογραφιών και νοθεύσεων του καταστατικού ... προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους εκάστοτε σκοπούς τους και να θέσουν στο περιθώριο .... και ότι εξαπάτησαν μεγάλο αριθμό αστυνομικών μελών, διανέμοντας πανελλαδικώς ένα κείμενο καταστατικού, το οποίο δεν απηχούσε τη βούληση των συνέδρων, ενώ έφεραν προς έγκριση στο Πρωτοδικείο Αθηνών παραποιημένα και νοθευμένα καταστατικά, επί ανυπόστατων αποφάσεων Συνεδρίων".
Ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση από αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, όπου "πράγματι από την ανάγνωση προκύπτει η διαφοροποίηση του κειμένου, πλην όμως κατά το μεγαλύτερο μέρος πρόκειται για άλλη γραμματική διατύπωση που αφενός δεν αλλάζει το νόημα του κειμένου, αφετέρου ακόμα και στις περιπτώσεις που υπάρχει διαφοροποίηση σε χρηματικά ποσά ή σε προθεσμίες, δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον αυτό το κείμενο που διανέμεται σε αστυνομικούς, δεν είναι ικανό να παραπλανήσει άλλον, αναφορικά με γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει έννομες συνέπειες, ενώ δεν στοιχειοθετείται και η πράξη της απάτης, καθόσον ακόμα και αν δεχθούμε ότι αλλάζει το περιεχόμενο του καταστατικού της ... με τις επίμαχες τροποποιήσεις, αυτές δεν συνδέονται αιτιακά με οποιαδήποτε περιουσιακή διάθεση και βλάβη τρίτου, ή με σκοπό παράνομου πλουτισμού...
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ,
Απορρίπτουμε τη από 24-3-2010 μήνυση του ... σε βάρος των ..."
Η απόφαση της κ. Ευφροσύνης Ν. Παναγιωτοπούλου, αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, φέρει ημερομηνία υπογραφής στις 5 Σεπτεμβρίου 2011.
Ακολούθησε όμως η προσφυγή, την οποία διενήργησε ο κ. Χαλιάσος, ο οποίος αντιδιαστέλλεται ρητά και σαφώς με την κ. Παναγιωτόπουλου, καθώς διαπιστώνει:, "φρονούμε ότι σαφώς προκύπτουν εν προκειμένω επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των ως άνω εγκαλουμένων, για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως καθόσον πράγματι προκύπτει από το προρρηθέν αποδεικτικό, ότι το επίμαχο καταστατικό έχει νοθευτεί και ως τοιούτο διανέμεται στους αστυνομικούς.
Αντιθέτως, φρονούμε ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις περί του ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν την ως άνω αποδιδόμενη σ'  αυτούς πράξη της απάτης, καθόσον ουδόλως συνάγεται εν προκειμένω ότι οι εγκαλούμενοι αποκόμισαν ή επιχείρησαν ν' αποκομίσουν κάποιο παράνομο περιουσιακό όφελος....
Δεχόμαστε εν μέρει ως προς το έγκλημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως προσφυγή του ... κατά των .... και παραγγέλλουμε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των εγκαλουμένων"
Το bloko.gr επικοινώνησε μ' έναν από τους εγκαλούμενους κορυφαίους του αστυνομικού συνδικαλισμού, ο οποίος είπε ότι: "όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα τα δούμε όλα αυτά. Έδωσα το λόγο μου δημόσια και δεσμεύτηκα πως το μόνο πεδίο αντιπαλότητας είναι μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και πουθενά αλλού. Ότι και να κάνουν δεν θα τους ακολουθήσω, ούτε θα μπω σ' αυτή τη συλλογιστική. Αυτοί που σας έστειλαν ότι σας έστειλαν, υπηρετούν σκοπιμότητες. Επέλεξαν να το κάνουν τώρα και ξέρουν τους λόγους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου