Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Συνελήφθη ο δολοφόνος του Μπρίντιζι - Κόσμος

 Η αιματηρή βομβιστική επίθεση της 19ης Μαίου που συγκλόνισε το Μπρίντιζι της Ιταλίας και
στοίχισε τη ζωή της 16χρονης Μελίσα Μπάσι, έχει πλέον πρόσωπο. Επειτα από έρευνες της ιταλικής αστυνομίας ο 68χρονος Τζοβάνι Βαντατζάτο συνελήφθη και ομολόγησε ότι κατασκεύασε μόνος του τη βόμβα την οποία τοποθέτησε μπροστά από το σχολείο Μορβίλο-Φαλκόνε, που φέρει το όνομα της συζύγου του δικαστή Τζοβάνι Φαλκόνε που σκοτώθηκε από τη μαφία.

Ο 68χρονος ο οποίος διαθέτει πρατήριο βενζίνης στην περιοχή κι είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, υποστήριξε ότι ενήργησε μόνος και ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει τους μαθητές του σχολείου. «Ναι, την βόμβα την έφτιαξα εγώ. Την σκέφτηκα και την κατασκεύασα. Την πυροδότησα την ημέρα γιατί το βράδυ δε θα ήταν κανείς. Ήταν μια στιγμή τρέλας, τι θέλετε;», είπε ο Βαντατζάτο ο οποίος ρώτησε τους αστυνομικούς πόσο καιρό θα πρέπει να μείνει στη φυλακή.

Δεν είναι ωστόσο ξεκάθαρο το κίνητρο του 68χρονου ο οποίος έκανε λόγο για οικονομικά προβλήματα όταν είχε πέσει θύμα απάτης που του στοίστισε 300.000 ευρώ κι έπειτα από δίκη που πραγματοποίηθηκε στο δικαστήριο πίσω από το σχολείο, ο ίδιος δήλωσε ότι δε του αποδόθηκε δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα ο ιταλικός Τύπος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να ήθελε να πλήξει τον διευθυντή του σχολείου στο πλαίσιο προσωπικής βεντέτας.

Ο τραγικός πατέρας όμως της μικρής Μελίσα, Μάσιμο Μπάσι προφανώς δεν ενδιαφέρεται για το κίνητρο της πράξης του 68χρονου αλλά για τον άδικο χαμό της κόρης του. «Αυτόν τον άνθρωπο δε μπορώ ούτε να τον χαρακτηρίσω. Είναι σαν να μην υπάρχει. Αποδόθηκε όμως δικαιοσύνη. Τον φαντάζομαι αυτές τις είκοσι ημέρες που πέρασαν να περνά χρόνο με την οικογένειά του, να τρώει με τις κόρες του, οι οποίες σίγουρα θα σχολίασαν όπως όλοι οι Ιταλοί δεν είδηση της επίθεσης. Για εμένα αυτός ο άνθρωπος, αν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμ έτσι, δεν είναι πατέρας. Κατέστρεψε την οικογένειά μου, κατέστρεψε την οικογένειά του και έκανε πολλά παιδιά να ζήσουν αυτή την τραγική εμπειρία», σχολίασε ο Μπάσι.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Συνελήφθη ο δολοφόνος του Μπρίντιζι - Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου