Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Μακαρονάδα με λεμόνι και σκόρδο

Το πιο οικονομικό και ταυτόχρονα απολαυστικό γεύμα
Υλικά για 2-4 άτομα


400 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό
6 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
75 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα
50 γραμμάρια βούτυρο κατά προτίμηση φρέσκο

Εκτέλεση

Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, προσθέτουμε μια κουταλιά κοφτή αλάτι, ανοίγουμε τη θερμοκρασία στην υψηλότερη ένταση και περιμένουμε να βράσει το νερό.

Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι και τα ανακατεύουμε μερικές φορές με ένα πηρούνι για να μην κολλήσουν.

Τα αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.
Αφού τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Στη συνέχεια σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει ένα ελαφρά καφετί χρώμα.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φουντούκι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέσα στο βούτυρο για μισό λεπτό.

Ρίχνουμε το μείγμα αυτό, με το βούτυρο, το φουντούκι και το σκόρδο στα μακαρόνια και αφού προσθέσουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιών, το μαϊντανό και το βασιλικό, ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού και να δώσει γεύση στα μακαρόνια.

Τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.


Newsbeast.gr | ΓΥΝΑΙΚΑ : Μακαρονάδα με λεμόνι και σκόρδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου