Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Η ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ A’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2012






Τρίτη 12.06. 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ελεγκτικό έργο του Σ.ΕΠ.Ε. Α’ τετράμηνο 2012 και ο προγραμματισμός του ελεγκτικού έργου σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Σας δημοσιοποιούμε τη συνολική ελεγκτική δραστηριότητα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για το Α’ τετράμηνο του έτους 2012. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας την παρούσα χρονική στιγμή, είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε
ότι το ΣΕΠΕ, παρά τις αντιξοότητες, με προεξάρχουσα αυτή της ελλείψεως προσωπικού, βρίσκεται, σε επίπεδο στοχοθεσίας, εντός του προγραμματισμού του και μάλιστα με θετικό πρόσημο, της τάξεως του 5,48% για το Α τετράμηνο του 2012. Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας(Σ.Κ.Ε.Ε.Ε) σε συνεδρίασή του για τον προγραμματισμό του έργου του ΣΕΠΕ είχε εγκρίνει τον προγραμματισμό 18.136 ελέγχων και επανελέγχων για το Α τετράμηνο του έτους 2012. Οι επιθεωρητές πραγματοποίησαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 19.130 ελέγχους, δηλαδή 994 περισσότερους ελέγχους από τους προγραμματισθέντες. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 έχουμε περί του 2689 περισσότερους ελέγχους, γεγονός που με την αντιστρόφως ανάλογη μείωση του επιθεωρησιακού δυναμικού δεικνύει την εντατικοποίηση του ελεγκτικού έργου.
«Η εντατικοποίηση του ελεγκτικού έργου, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τη μείωση του προσωπικού, καταδεικνύει την θέλησή μας να μην αφήσουμε ανοχύρωτη την αγορά εργασίας σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη και πολύ δύσκολη περίοδο. Η πρόκληση μεγάλη και κάθε είδους εφησυχασμός περιττεύει.»
Ακόμη γίνεται ειδική αναφορά στην ελεγκτική δράση του Σ.ΕΠ.Ε. και της Ε.ΥΠ.Ε.Α. για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας. Ως εκ τούτου στους ανωτέρω ελέγχους πρέπει να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 7.474 έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί από μεικτά κλιμάκια του ΣΕΠΕ και της ΕΥΠΕΑ, οι οποίοι είναι 1403 περισσότεροι από το αντίστοιχο διάστημα του 2011 (ποσοστό αύξησης 23,10%).
«Αν υπάρχει κάτι που πρέπει πρώτιστα να αντιμετωπίσουμε αυτό είναι η γάγγραινα της αδήλωτης εργασίας που συμπαρασύρει στο πέρασμά της όσα προσπαθεί να χτίσει η Πολιτεία αλλά και η υγιής επιχειρηματικότητα. Δεν υπάρχει ανακωχή σε αυτόν τον πόλεμο!»
Τέλος, δίδεται στη δημοσιότητα το επιχειρησιακό σχέδιο του Σ.ΕΠ.Ε. με την κωδική ονομασία «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τον έλεγχο της εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, την έρευνα της ασφαλιστικής κάλυψης και της παράνομης απασχόλησης των εργαζομένων, όπου αναφέρονται αναλυτικά οι ποσοτικοί στόχοι του καθώς και οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας που έχουν επιλεγεί για το 2012 μέχρι το επίπεδο της περιφερειακής ενότητας (Νομού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου