Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Πολωνία: Σκελετός παιδιού «βαμπίρ» ανακαλύφθηκε κοντά σε ιστορικό καθεδρικό ναό

 
Ένα απροσδόκητο εύρημα ήρθε στο φως από εργάτες στην Πολωνία, οι οποίοι καθαρίζοντας κλαδιά δέντρων κοντά σε έναν ιστορικό καθεδρικό ναό στην περιοχή Τσελμ, βρήκαν σκελετούς δύο παιδιών σε έναν ρηχό λάκκο ταφής, όπου δεν υπάρχουν σηματοδοτημένοι τάφοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού της κυβέρνησης.Όπως αναφέρεται στο ποστ της ομάδας συντήρησης αρχαιοτήτων που εργάστηκε έπειτα πάνω στην ανακάλυψη - μέσα από δημοσίευσή της στο Facebook - κανένας από τους δύο σκελετούς δεν ήταν θαμμένος σε φέρετρο.


Αλλά το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι το ένα από τα παιδιά ήταν θαμμένο με έναν εθιμοτυπικό τρόπο που χρησιμοποιούταν από τους κατοίκους το Μεσαίωνα «κατά των βρικολάκων», ανέφερε στην ανάρτηση ο Δρ Stanisława Gołuba, ο αρχαιολόγος που ηγείται της έρευνας.
Συγκεκριμένα, το κεφάλι του παιδιού ήταν χωρισμένο από το σώμα του και το κρανίο ήταν στραμμένο προς τα κάτω στο έδαφος, τοποθετημένο πάνω σε μια πέτρα.









Αυτό, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο ήταν προσανατολισμένοι οι σκελετοί, φαίνεται να συνάδουν με αρχαίες μεθόδους ταφής που χρησιμοποιούνταν για να εμποδίσουν ένα άτομο που θεωρούνταν δαιμονική οντότητα να εξέλθει από τον τάφο, δήλωσε ο Gołuba.

Οι σκελετοί φάνηκε να προέρχονται από τον πρώιμο Μεσαίωνα.

Οι σκελετοί των παιδιών αφαιρέθηκαν από τους τάφους τους, τεκμηριώθηκαν και περιμένουν περαιτέρω ανάλυση, ανέφερε η ανακοίνωση.

Είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά ευρημάτων στην Πολωνία για λείψανα θαμμένα με τρόπους που υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι της εποχής πίστευαν σε βρικόλακες ή άλλες υπερφυσικές οντότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου