Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Moto Guzzi

Το σύστημα PFF Rider Assistance της νέας Stelvio φέρνει στον κόσμο της μοτοσικλέτας το 4D ραντάρ  Ο Όμιλος Piaggio τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μια δική του στρατηγική στον τομέα της έρευνας και εξέλιξης αναπτύσσοντας συνεργασίες με κολοσσούς της τεχνολογίας. Το κέντρο Piaggio Fast Forward με έδρα της Βοστόνη έχει ήδη παρουσιάσει τρομερές ρομποτικές τεχνολογίες όπως η έξυπνη βαλίτσα (Gita Robot) ή τον ρομποτικό σκύλο της Boston Robotics, ενώ εστιάζει την προσοχή του και στον τομέα των μοτοσικλετών.







Τους καρπούς αυτής της εξέλιξης γεύεται ήδη η νέα Moto Guzzi Stelvio η οποία διαθέτει πολλά πρωτοποριακά συστήματα που πρώτη φορά χρησιμοποιεί η Piaggio σε μοντέλο της. Η σουίτα PFF Rider Assistance είναι εκείνη που ξεχωρίζει στο νέο μοντέλο περιπέτειας επιτρέποντας στον αναβάτη να απολαύσει τις διαδρομές του με ασφάλεια και άνεση, αφήνοντας την τεχνολογία να τον βοηθήσει.





Το PFF είναι μια σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων που αποτελείται από ραντάρ και αισθητήρες. Η καινοτομία εδώ είναι ότι για πρώτη φορά σε μοτοσικλέτα συναντάμε 4D ραντάρ που καλύπτουν όχι μόνο το εμπρός και το πίσω μέρος της μοτοσικλέτας, αλλά καλύπτουν και τα πλευρικά σημεία της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά συστήματα ασφάλειας που ενημερώνουν και προστατεύουν τον αναβάτη.





Τα τέσσερα βασικά συστήματα υποβοήθησης που διαθέτει η σουίτα PFF είναι η προειδοποίηση πρόσκρουσης με όχημα εμπρός (FCW), το Following Cruise Control (FCC) που ρυθμίζει και προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα ταξιδιού ανάλογα με τα υπόλοιπα οχήματα στο δρόμο, το σύστημα τυφλού σημείου (BLIS) που ενημερώνει τον αναβάτη για οχήματα που δεν τα βλέπει σε ένα εύρος 30 μέτρων και την υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας (LCA) που ανιχνεύει οχήματα που έρχονται από το πλάι ή από πίσω όταν πρόκειται να αλλάξεις λωρίδα κυκλοφορίας.



Η νέα Moto Guzzi Stelvio είναι διαθέσιμη στο δίκτυο της Piaggio στην τιμή των 16.490 ευρώ (17.299 ευρώ έκδοση με PFF).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου