Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ducati Multistrada;

Ducati Multistrada V4 είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, τουριστική μοτοσικλέτα που μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα. Οι Ιταλοί έχουν φροντίσει μάλιστα να δημιουργήσουν

αρκετές εκδόσεις του μοντέλου ώστε να καλύψουν τις τουριστικές ανάγκες των αναβατών με πιο πρόσφατη την υπερπλήρη Grand Tour.

 


Τι συμβαίνει όμως όταν μπλέξει μια τέτοια μοτοσικλέτα με το αγωνιστικό DNA της Ducati; Σε αυτή την περίπτωση γεννιούνται μοτοσικλέτες όπως η Multistrada V4 RS. Το βασικό στοιχείο της RS είναι φυσικά ο κινητήρας ο οποίος προέρχεται από την superbike σειρά Panigale της μάρκας.

Ο V4 Stradale των 1.103 κ.εκ. έχει δαμαστεί και αποδίδει 180 ίππους (από τους 215 της Panigale) με το στροφόμετρο να μπορεί να σκαρφαλώσει μέχρι και τις 13.500 σ.α.λ. Το superbike μοτέρ συνοδεύουν πλούσια ηλεκτρονικά βοηθήματα, αγωνιστικός συμπλέκτης STM-EVO SBK, σύστημα εξάτμισης euro5+ της Akrapovic και quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων.
Το πλαίσιο προέρχεται από την έκδοση Pikes Peak με πολύ διαφορετική γεωμετρία για περισσότερη ευελιξία και οι αναρτήσεις είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες Ohlins Smart EC 2.0 με ενεργητικό σύστημα αυτόματης ρύθμισης. Τα φρένα είναι της Brembo με δίσκους 330 χιλ. και ABS Στροφής και οι τροχοί 17 ιντσών από αλουμίνιο της Marchesini. Το βάρος έχει μειωθεί κατά 3 κιλά.

Η τιμή της νέας Ducati Multistrada V4 RS είναι στα 42.500 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι για κάθε άλογο θα πρέπει να πληρώσετε 236 ευρώ! Θα έλεγα όμως ότι τέτοιες μοτοσικλέτες αξίζουν πέρα για πέρα και το τελευταίο τους σεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου