Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Πατέρας ζητάει από την κόρη του να βρει δουλειά για να πληρώνει τα vegan προϊόντα που καταναλώνει

 Έχουν υποχρέωση οι γονείς να στηρίζουν οικονομικά κάθε προσωπική επιλογή των παιδιών τους; Η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα άναψε ξανά στο Reddit με αφορμή την ανάρτηση του πατέρα μίας έφηβης στις ΗΠΑ, που αποφάσισε να ακολουθήσει την vegan διατροφή.Το δεκαπεντάχρονο κορίτσι έκανε την μετάβαση στη χορτοφαγία σχετικά εύκολα, σύμφωνα με τον πατέρα της, γιατί η οικογένεια δεν καταναλώνει έτσι κι αλλιώς πολύ κρέας.

Κάποια στιγμή ο πατέρας πήγε στο σούπερ μάρκετ με τη λίστα που του είχε δώσει η κόρη του και συνειδητοποίησε ότι αυτά που αγόρασε διπλασίαζαν σχεδόν τον τελικό λογαριασμό, σε σχέση με πριν αυτή την αλλαγή στο lifestyle της.


Τότε αποφάσισε να το συζητήσει με την κόρη του.

«Της είπα ότι αν θέλει να είναι χορτοφάγος, πρέπει να βρει τη δική της δουλειά και να πληρώνει τα ψώνια και πως δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά σε μία τέτοια αύξηση. Δεν θα αντικαταστήσω τα προϊόντα που παίρνουμε με χορτοφαγικά που δεν αρέσουν στην οικογένεια», έγραψε στην ανάρτησή του.




Η συζήτηση κατέληξε σε καυγά και στην ιστορία μέσα ενεπλάκη και η μητέρα της κοπέλας, με την οποία ο πατέρας έχει χωρίσει. Όπως ήταν αναμενόμενο, η μητέρα πήρε το μέρος της κόρης της.

Το κοινό που σχολίασε κάτω από την ανάρτηση είναι διχασμένο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να μπορεί να παρέχει φαγητό στο παιδί του, όποιες κι αν είναι οι επιλογές του, ενώ κάποιοι άλλοι είπαν ότι είναι προκατειλημμένος απέναντι στους χορτοφάγους και πως αν η κόρη του αντιμετώπιζε αλλεργίες στο φαγητό θα αντικαθιστούσε αυτές τις τροφές χωρίς δεύτερη σκέψη και δεν θα διαμαρτυρόταν καθόλου.

Άλλοι έγραψαν ότι αυτή είναι μία καλή ευκαιρία για να μάθει το κορίτσι να παίρνει τη ζωή στα χέρια του. «Αυτό είναι το σημείο όπου ένα παιδί μαθαίνει τι είναι η ευθύνη», έγραψε κάποιος χρήστης, ενώ κάποιος άλλος επεσήμανε ότι η οικογένεια δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει υπερβολικά έξοδα επειδή αυτό θέλει το παιδί.


Τελικά ο πατέρας συμβιβάστηκε με την κόρη και αποφάσισαν να τής δίνει είκοσι δολάρια κάθε βδομάδα, ώστε να αγοράζει ό,τι θέλει. Το ποσό είναι μάλλον μικρό, ωστόσο θα δώσει στην δεκαπεντάχρονη τη δυνατότητα να διαφοροποιήσει κάπως το διαιτολόγιό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου