Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Mercedes-Benz G-Class e

 Το πολυαναμενόμενο μοντέλο της Mercedes-Benz, η ηλεκτρική έκδοση της G-Class θα ακολουθήσει μία εντελώς διαφορετική ονοματοδοσία από αυτή που μας έχει συνηθίσει Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ονομαστεί EQG, δηλαδή σύμφωνα με την πρακτική που εφάρμοσε η Mercedes-Benz στις αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των μοντέλων της, όπως την EQE για την ηλεκτρική εκδοχή της E-Class, ή την EQS για την αντίστοιχη της S-Class.

Ο λόγος είναι ότι υπήρξαν παράπονα από τους πελάτες της εταιρείας για την επιλογή της να προτάσσει τα αρχικά EQ στις αντίστοιχες εκδοχές των μοντέλων, οι οποίες διέφεραν αισθητικά από αυτές με θερμικό κινητήρα.

Επίσης, η προσπάθεια της Mercedes-Benz να δημιουργήσει το εταιρικό παρακλάδι της Mercedes-EQ, στην οποία θα εντάσσονταν όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της δεν τελεσφόρησε. Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει να χρησιμοποιείται, σιωπηρά.

Τι θα ισχύει για την αμιγώς ηλεκτρική G-Class; Όπως έγινε γνωστό η ονομασία της θα είναι G 580 με τεχνολογία EQ. Βλέπουμε δηλαδή να επιλέγεται μία μέση οδός, με τη διατήρηση του τρόπου ονομαδοτοσίας του μοντέλου και τον προσδιορισμό της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την κίνησή του.



Όπως έχει ανακοινωθεί, η επίσημη παρουσίασή του νέου ηλεκτρικού τετρακίνητου μοντέλου θα γίνει στις 25 Απριλίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου