Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ιαπωνία: Κυκλοφορούν για πρώτη φορά στα καταστήματα ανακυκλωμένες πάνες


Μία ιαπωνική εταιρεία κυκλοφόρησε δύο νέα είδη προϊόντων, τα οποία μάλλον δεν περίμενε κανείς ότι θα μπορούσαν να προέρχονται από διαδικασίες ανακύκλωσης.Συγκεκριμένα, η εταιρεία Unicharm δημιούργησε τις πρώτες ανακυκλωμένες πάνες, που κυκλοφόρησαν στα ράφια των καταστημάτων σε ένα από τα μεγάλα νησιά της χώρας στις αρχές Απριλίου, σε συνεργασία μάλιστα με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Η εταιρεία περιγράφει τις πάνες ως προϊόντα «οριζόντιας ανακύλωσης», μιας και κάθε νέα πάνα προέρχεται από μία άλλη, η οποία έχει υποστεί καθαρισμό, αποστείρωση, λεύκανση και αρωματισμό, προκειμένου να γίνει ξανά κατάλληλη για χρήση.

Σύμφωνα με τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, το φιλόδοξο αυτό project έχει πάρει έγκριση από ειδικούς στον τομέα της υγιεινής, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian.


Η ανακυκλωμένη πάνα δεν είναι κάτι καινούργιο για τους Ιάπωνες, μιας και τέτοια προϊόντα χρησιμοποιούνται σε δημόσια νοσοκομεία και κλινικές της πόλης Kagkoshima από το 2022 – αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που μπορεί οποιοσδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά.

Πριν από λίγο καιρό μία από τις μεγαλύτερες ιαπωνικές εταιρείες κατασκευής προϊόντων προσωπικής υγιεινής είχε κάνει γνωστό ότι θα σταματούσε την παραγωγή πανών για μωρά και θα ξεκινούσε να δημιουργεί πάνες για ενήλικες. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τη διοίκηση επειδή ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται συνεχώς και το ποσοστό των γεννήσεων έχει πέσει σημαντικά, συνεπώς, έχουν διαμορφωθεί νέες ανάγκες στην αγορά και οι πάνες ενηλίκων έχουν πολύ μεγαλύτερη ζήτηση.

Φυσικά ο μέσος καταναλωτής παραξενεύεται όταν ακούει πως κυκλοφορούν στην αγορά πάνες που έχουν ανακυκλωθεί αυτούσιες και αμφιβάλλει για το επίπεδο υγιεινής που προσφέρουν, ωστόσο η εταιρεία επιμένει πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.


Ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία αποφάσισε να ασχοληθεί με την ανακύκλωση είναι περιβαλλοντικός, μιας και κάθε χρόνο απορρίπτονται ως και εκατομμύρια χρησιμοποιημένες πάνες στο φυσικό περιβάλλον. Είναι, όμως, η ανακυκλωμένη πάνα μια λύση στο ζήτημα αυτό, όταν για τη δημιουργία της χρειάζεται μία τόσο μεγάλη διαδικασία καθαρισμού;

Δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία γι’ αυτό και η πιο πάνω εταιρεία περιμένει να δει τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στο προϊόν της για να συνεχίσει ή όχι την παραγωγή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου