Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα, λέει ο Χέρτσογκ






  Την αφύπνιση της Ευρώπης αλλά και του ΝΑΤΟ ζήτησε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, προειδοποιώντας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το Ιράν με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Βild, ο 63χρονος Χέρτζογκ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «σαφώς, η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα είναι η επιθυμία του Ιράν να αποκτήσει πυρηνική βόμβα». Λαμβάνοντας υπόψη αυτόν τον κίνδυνο, ο Ισραηλινός πρόεδρος προέτρεψε την διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί με την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ και να «πολεμήσει μαζί της αν χρειαστεί.



Ο Χέρτζογκ προέτρεψε τους Ευρωπαίους να συνειδητοποιήσουν επιτέλους την «πραγματική απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα» που αντιπροσωπεύει η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν. Το ΝΑΤΟ πρέπει να πολεμήσει εναντίον του», υποστήριξε ο Ισραηλινός πρόεδρος στη συνέντευξη που παραχώρησε και σε άλλα μέσα ενημέρωσης του γερμανικού κολοσσού ΑΧΕL Springer.









Αν και δεν αναφέρθηκε στην επίθεση της Παρασκευής σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν, η οποία ενοχοποιεί το Ισραήλ, ο πρόεδρος του Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του ενήργησε με υπευθυνότητα καταβάλλοντας προσπάθειες για ειρήνη και σταθερότητα. Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημόσια τους βομβαρδισμούς της Παρασκευής. «Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να παραμείνει ασαφές για όλους», είπε ο Ισραηλινός πρόεδρος στη γερμανική εφημερίδα.

Από την πλευρά του, το Ιράν υποβάθμισε την επίθεση κοντά στο Ισφαχάν. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ιρανικά ΜΜΕ, επρόκειτο για επίθεση εκδίκησης για τη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones πριν από μια εβδομάδα από το Ιράν στο Ισραήλ.



Είχαν προηγηθεί βομβαρδισμοί που αποδόθηκαν στο Ισραήλ σε προξενείο της ιρανικής πρεσβείας στην Δαμασκό της Συρίας όπου δύο Ιρανοί στρατηγοί και τρεις άλλοι υπάλληλοι του προξενείου βρήκαν τον θάνατο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο πρόεδρος του ισραηλινού κράτους εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του για περισσότερες κυρώσεις κατά του Ιράν.



«Στο τέλος της ημέρας, δεν πρέπει να είμαστε ανόητοι ή αφελείς... Το Ιράν εργάζεται ακούραστα ενάντια στον δυτικό πολιτισμό και επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή του στην περιοχή «Σκορπίζει τρόμο και μίσος σε όλο τον κόσμο. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό» τόνισε ο Χέρτζογκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου