Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ισραήλ: Η επίθεση του Ιράν μας δίνει το δικαίωμα να απαντήσουμε σκληρά

 «Ισραηλινοί, μην πάτε στα κρεβάτια σας απόψε για να δείτε τι έρχεται της Τεχεράνης», είπε σε δηλώσεις του στον ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Channel 12 υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος –τον οποίο δεν κατονόμασε- που υποσχέθηκε μια «άνευ προηγουμένου απάντηση» στην ιρανική επίθεση.

Σχεδόν ταυτόχρονα, αυτό επιβεβαιώθηκε από την πρώτη σχετική δήλωση κυβερνητικού στελέχους του Ισραήλ, του υπουργού Πολιτισμού της χώρας, Μίκι Ζοχάρ, ο οποίος σημείωσε ότι η αποψινή επίθεση εναντίον του Ισραήλ δίνει στην Ιερουσαλήμ το δικαίωμα να εξαπολύσει τη δική της ισχυρή επίθεση εναντίον του Ιράν.



«Το Ισραήλ έλαβε απόψε ευρεία διεθνή νομιμοποίηση για να χτυπήσει το Ιράν με πρωτοφανή δύναμη», αναφέρει σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι το «εξτρεμιστικό καθεστώς του Ιράν έβγαλε τα γάντια του» και ότι το Ισραήλ «δεν πρέπει να είναι χαλαρό απέναντι στο κεφάλι του φιδιού που εργάζεται για να καταστρέψει το Ισραήλ».









Την ίδια ώρα, ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, απευθύνθηκε με πολύ σκληρή γλώσσα στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, χρησιμοποιώντας τη λέξη «Ξύπνα!». Ο Ερντάν , με ανάρτησή του στο Χ κάλεσε τον Gutteres να καταδικάσει το Ιράν για την επίθεση που πραγματοποίησε απόψε στο Ισραήλ:

«Το Ιράν έχει παραβιάσει τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και έχει δείξει ότι αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Πού είναι η φωνή σας; Πού είναι η καταδίκη σας; Ξυπνήστε!!!», έγραφε στην ανάρτησή του.



Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των IDF είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι το Ιράν εκτόξευσε και πυραύλους, εκτός από drones εναντίον του Ισραήλ.



Στο μεταξύ, το Reuters μεταδίδει ότι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από διάφορες βάσεις της περιοχής κατέρριψαν έναν αριθμό ιρανικών drones στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου