Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Δωδεκάχρονη εκατομμυριούχος που είχε «συνταξιοδοτηθεί» επιστρέφει στις επιχειρήσεις

Το όνομα της Pixie Curtis είναι συνώνυμο της φράσης «ζήσε γρήγορα». Χάρη στην επιχειρηματική της δραστηριότητα έγινε εκατομμυριούχος μόλις σε ηλικία 11 ετών και αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.Ωστόσο από ό,τι φαίνεται το μικρόβιο του επιχειρηματία ζει ακόμα μέσα στην Pixie, η οποία ένα χρόνο μετά τη μεγάλη της εμπορική επιτυχία επιστρέφει δριμύτερη, με νέα project που αναμένεται να της αποφέρουν κι άλλα έσοδα.

Η Pixie δεν είναι, βέβαια, ένα τυχαίο παιδί, καθώς η μητέρα της Roxy Jacenko ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις. Το 2021 δημιούργησαν την επιχείρηση Pixie’s Fidgets, η οποία πουλούσε μικρά παιχνίδια, όπως τα δημοφιλή fidget spinners. Τα έσοδα της εταιρείας ξεπερνούσαν τις εκατό χιλιάδες λίρες Αυστραλίας κάθε μήνα και πολύ γρήγορα τα προϊόντα ξεπούλησαν, με αποτέλεσμα ο τραπεζικός λογαριασμός μαμάς και κόρης να γεμίσει με χρήματα.




Μαζί με τα λεφτά, όμως, έρχονται πολλές φορές και τα προβλήματα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του NDTV World από ένα σημείο και πέρα η Pixie δεν ήθελε να δουλέψει μετά το σχολείο, με αποτέλεσμα να εκνευρίζει την μητέρα της. Η Pixie θεωρούσε ότι οι υποχρεώσεις που είχε αναλάβει ήταν πολλές, πως είχε εξαντληθεί και θα ήθελε να πάρει λίγο χρόνο για να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί στο σχολείο.



Πράγματι, τον Φεβρουάριο του 2023 ανακοίνωσε ότι δεν θα ασχολιόταν άλλο με την επιχείρηση και αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Η μητέρα της, ωστόσο, δεν ήθελε να αποδεχτεί το γεγονός πως η Pixie θα σταματούσε τόσο γρήγορα τη δουλειά, κι έτσι άφηνε δημόσια να εννοηθεί ότι το παιδί θα μπορούσε να αποσυρθεί οριστικά από τις επιχειρήσεις όταν θα έκλεινε τα δεκαπέντε.

Πρόσφατα η Pixie Curtis εμφανίστηκε στο Instagram να προωθεί αξεσουάρ για κινητά τηλέφωνα και άλλα προϊόντα, κάτι που εξέπληξε τους ακολούθους της, οι οποίοι είδαν και την μητέρα της πραγματοποιεί προωθητικές αναρτήσεις.



Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτή η επιστροφή στο «μεροκάματο»;

Ενδεχομένως στον τρόπο ζωής της μικρής Pixie, η οποία παρότι δεν οδηγεί ακόμα, και θα περάσουν αρκετά χρόνια για να είναι σε θέση να το κάνει νόμιμα, έχει στην ιδιοκτησία της μία συλλογή από πολυτελή αυτοκίνητα. Φαίνεται, λοιπόν, πως ζει μία πλούσια ζωή, και πολύ καλά κάνει εφόσον μπορεί, αλλά υπάρχει μία πιθανότητα να επέστρεψε στη δουλειά μόνο για να μπορέσει να συντηρήσει το lifestyle της – και κατ’ επέκταση αυτό της οικογένειάς της.

Η οικογένεια Curtis στο μεταξύ εγκατέλειψε το Sidney για την Σιγκαπούρη, ένα πιο κατάλληλο μέρος για τις επιχειρηματικές τους βλέψεις, όποιες κι αν είναι αυτές.



Η περίπτωση της Pixie δεν είναι η μοναδική όπου ένα χαρισματικό παιδί γίνεται το πρόσωπο μίας επιχείρησης με σκοπό να πουλήσει προϊόντα και η αρχική ιδέα της μητέρας της ήταν έξυπνη, όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος. Ωστόσο είναι λυπηρό ένα παιδί να μην μπορεί να απολαύσει την ηλικία του και την ανεμελιά των προεφηβικών του χρόνων εξαιτίας των φιλοδοξιών των γονιών του.

Αν μάλιστα μεταξύ μητέρας και κόρης υπήρχαν εντάσεις επειδή η δεύτερη δεν ήθελε να δουλεύει μετά το σχολείο, πράγμα που ακούγεται αρκετά λογικό, τότε είναι πιθανό η επιστροφή του παιδιού στις επιχειρήσεις να μην είναι 100% δική του απόφαση. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο είδος παιδικής εργασίας, που εξασφαλίζει μεν ένα καλό εισόδημα, αλλά επιδρά αρνητικά στην ανατροφή των παιδιών και θυσιάζει την παιδική τους ηλικία για το glamour.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου